Arhívum

Diákpályázati díj

17.02.2009

Iskolánk volt diákja, Kuhn Thomas (jelenleg első éves hallgató a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem biológia szakán) II. díjat nyert a Természet világa folyóirat diákpályázatán Biodoverzitás kategóriában a Temesvárt övező szikes területek című dolgozatával, amit a tavalyi tanévben készített. Szakirányítók: dr. Salló Ervin és Tóth Kinga biológiatanár. A díjátadás Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián lesz, márciusban.

Részletes

Megyei matematikaversenyek

17.02.2009

Február 20-án 15 órakor kezdődik a Zrínyi Ilona Matematikaverseny (III-VIII. osztályosok) és a Gordiusz Matematikaverseny (IX-XII. osztályosok)megyei szakasza, amelyen 191 tanuló fog részt venni. Területi szervező: Păcurar Mária.

Részletes

Elemisták álarcosbálja

17.02.2009

Az elsősök és a harmadikosok február 19-én tartják meg hagyományos álarcosbáljukat. A másodikosok és a negyedikesek farsangi mulatsága február 20-án 17 órakor kezdődik. Meghívottaink a környező óvodákba járó gyermekek, az ovisok szülei és az óvó nénik.

Részletes

Kiállításhoz kapcsolódó vetélkedő

17.02.2009

Február 16-án rendezték meg iskolánkban a Gyermekemet az országért. A Tatárjárás 1241-1242 között című kiállításhoz kapcsolódó vetélkedőt, melyen több, mint ötven diák vett részt. Szervező tanárok: Fodor Enikő és Simon Tibor.

Részletes

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

17.02.2009

A Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny díjazottai: V. osztály: Sellei Sándor II. díj, Szabó Anita III. díj, Oláh Júlia dicséret. VI. osztály: Kovács Boglárka I. díj, Fodor Zsófia II. díj, Bányai Brigitte III. díj, Osmanovic Samra, Bányai Blanka és Szabó Dóra dicséret. VII. osztály: Varga Melinda III. díj, Schipek Tímea, Domschy Bettina és Onchis Emőke dicséret. VIII. osztály: Virginás-Tar Ágnes I. díj, Gergely Melinda II. díj, Tóth Dorottya, Domschy Mercédesz, Tasi Annabella, Horváth Tímea és Varga Erika dicséret. IX. osztály: Makkai Csilla I. díj, Huszár-Somogyi Gabriella II. díj, Kolozsi Eszter III. díj, Bugyul Edit dicséret. X. osztály: Dudás Péter I. díj, Pál Botond II. díj, Ciora Edmond III. díj, Szilágyi Emilia és Bálint Hajnalka dicséret. XI. osztály: Jarger Zsolt I. díj, Albert Andrea dicséret. A kiemelt tanulók részt fognak venni az országos versenyen április 14-18. között Székelyudvarhelyen. Felkészítő tanárok: Kiss Katalin, Molnos Ildikó és Tácsi Erika.

Részletes

Matematika tantárgyverseny

17.02.2009

A matematika tantárgyverseny városi szakaszáról továbbjutottak a megyei szakaszra: Nemes Kinga (XI. MI) dicséret, Tóth Miklós (XIII. MI) és Oláh Endre Gábor (VIII.A). Felkészítő tanárok: Păcurar Mária és Nemes András.

Részletes

Mesevetélkedő

17.02.2009

A Mesevetélkedő harmadik megyei fordulójának eredményei: I. hely Skorpiók (III. osztály:), II. hely Fekete Villámok (IV. osztály: Cighear Roland, Gergelyfi Levente, Pintér Csaba, Farkas Noémi), IV. hely Viperák (IV. osztály: Oláh Evelin, Bakó Róbert, Babău Teodóra, Gyenes Emőke) és V. hely Meseegerek (II. A osztály: Horváth Brigitta, Győrfi Andrea, Lőrincz Zita, Máté Dávid). Felkészítő tanítók: Adorjányi Borbála (IV. o), Berta Melinda (II. A ) és Szabó Ferenc (III.o). Az első két helyezett továbbjutott a nagyváradi országos szakaszra, amit márciusban rendeznek meg .

Részletes

Kőrösi Csoma Sándor földrajzverseny

10.02.2009

Oláh Endre Gábor (VIII. A) és Kiss Árpád (IX. MI) továbbjutottak a Kőrösi Csoma Sándor földrajzverseny nemzetközi szakaszára, amelyet március 13-án rendeznek meg Szekszárdon. Felkészítő tanárok: Balázs István és Kiss Ferenc.

Részletes

Matematika tantárgyverseny

10.02.2009

Iskolánkból tíz V-VIII. osztályos és öt líceumi diák fog részt venni február 14-én a matematika tantárgyverseny városi szakaszán.

Részletes

Tálentum2 zentai játszóház

04.02.2009

A félévközi vakáció első napján, 2009. január 31-én a Tálentum 2 program projektcsapata, egy csoport diák és a temes megyei iskolák kapcsolattartó tanárai kíséretében, a szerbiai Zentára látogatott, hogy megrendezze a második tudományos játszóházat. Az Emlékiskolában szervezett rendezvényen, több mint 80 diák vett részt, a Srevan Sremac Iskolacsoport 4 iskolájából. Atermészttudományok, matematika és informatika iránt érdeklődő diákok 7 műhely, számos kísérletét és játékát próbálhatták ki.

Részletes

Disznótoros intenzív táncpróba

27.01.2009

Január 30 - február 1. között a Bokréta Néptánc- és Citeraegyüttes tagjai disznótorral egybekötött intenzív táncpróbát tartanak Igazfalván.

Részletes

Egy fontos személyiség látogatása

27.01.2009

Január 27-én délelőtt meglátogatta iskolánkat Bajtai Erzsébet magyar nagykövetné-asszony.

Részletes

Diákcég alapítás

27.01.2009

A közgazdaságtan szakon tanuló kilencedikesek iFood nevű diákcéget alapítottak, amely három hónapig működik. Két héten keresztül egészséges élelmiszert árusítottak az iskolában, a többi időt a cég megszervezésére és lezárására fordítják. Négy részleg működik: termelés, marketing, humán erőforrások és pénzügy. Mindegyiknek igazgatója van, a munkát a vezérigazgató fogja össze. E közösségépítő, csapatfejlesztő szakmai gyakorlatnak az irányítója Bakos Etelka tanárnő.

Részletes

Implom József helyesírási verseny

27.01.2009

Az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszán húsz líceumi tanuló vett részt a Bartók Béla Líceumban. Az országos döntő január 30-án lesz Sepsiszentgyörgyön. A megyét Makkai Csilla és Farkas Márta IX. osztályos tanulók képviselik. Felkészítő tanár: Kiss Katalin.

Részletes

Szerbiai vendégszereplés

27.01.2009

Január 24-én a Bokréta Néptánc- és Citeraegyüttes Szerbiában vendégszerepelt, a Tordai Művelődési Napok keretében megrendezett folklórműsoron.

Részletes

Tálentum2 szakmai műhelye

20.01.2009

2009. január 16-án, a Bartók Béla Elméleti Líceumban, szakmai műhelyt tartottak, a Tálentum 2 programba bekapcsolódó iskolák kapcsolattartó pedagógusai részére, Az e-tanulásos program bemutatása után, az animátor pedagógusok szerepét és feladatait vitatták meg, majd a résztvevők az iskola informatikatermében számítógépkezelési és internethasználattal kapcsolatos ismereteiket gyarapíthatták.

Részletes

Mesevetélkedő

20.01.2009

Január 16-án tartottuk meg a X. Mesevetélkedő második megyei fordulóját. Iskolánkból a következő csapatok jutottak tovább a harmadik fordulóba: Fekete Villámok I. hely (IV. osztály) , Meseegerek, II. hely (II. A osztály), Viperák IV. hely (IV. osztály), Skorpiók V. hely (III. osztály). Részt vett még a Teknősök csapata (II. A) , a Brumi csapat (III. osztály) és a Békakirály csapat (II. B osztály). Felkészítő tanítók: Adorjányi Borbála (IV.), Berta Melinda (II. A), Stan Orsolya (II. B) és Szabó Ferenc (III.).

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

20.01.2009

Január 10-11-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Román nyelv és irodalom tantárgyverseny

20.01.2009

A román nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán a lehetséges 120 pontból 104 pontot ért el és II. helyezett lett a VII. osztályos Magda Mónika, dicséretet kapott Schipek Tímea (97 pont) és Ardelean Beatrice (85 pont). A VIII. osztályos Horváth Tímea 85 pontot szerzett és dicséretben részesült. Felkészítő tanárok: Mazilu Nicoleta és Sorescu Ioana.

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

23.12.2008

December 21-22-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Díszelőadás

23.12.2008

December 18-án iskolánk diákjai díszelőadást tartottak a tanároknak. A lelkes tanulók karácsonyi verseket szavaltak, kórusműveket és gitár-, citera- valamint furulyakíséretes dalokat adtak elő. Felkészítő tanárok: Kiss Katalin, Juhász Katalin, Sztankovics Júlia és Szabó Ferenc.

Részletes

Elemisták karácsonyi előadása

23.12.2008

December 17-én és 18-án az I. A, B, a II. A és a III. osztályosok karácsonyi előadást tartottak. Felkészítő tanítók: Tasi Ottilia, Varga Ildikó, Berta Melinda és Szabó Ferenc.

Részletes

Hatodikosok előadása

23.12.2008

December 17-én 17 órától a VI. A és B osztályosok pásztorjátékot mutattak be és gitárkíséretes karácsonyi dalokat énekeltek. Felkészítő tanárok: Sztankovics Júlia és Juhász Katalin.

Részletes

Őrangyal ünnepség

23.12.2008

December 17-én 15 órától közel 50 diák verssel, énekkel, rövid jelenetekkel köszöntötte a Karácsonyt az Őrangyal ünnepségen. A Máltai és a Caritas Segélyszolgálat jóvoltából mindannyian ajándékcsomagokban részesültek.

Részletes

Egységes félévi földrajzból

16.12.2008

December 16-án a nyolcadikos diákok egységes félévi dolgozatot írtak Románia földrajzából.

Részletes

Román nyelv és irodalom tantárgyverseny

16.12.2008

December 13-án, szombaton három hetedikes (Ardelean Beatrice, Magda Mónika, Schipek Tímea) és négy nyolcadikos tanuló (Horváth Tímea, Tasi Annabella, Tóth Dorottya, Virginás-Tar Ágnes) részt vett a román nyelv és irodalom tantárgyverseny városi szakaszán. Felkészítő tanárok: Mazilu Nicoleta és Sorescu Ioana.

Részletes

Környezetünk múltja, jelene és jövője

16.12.2008

December 12-én a líceum X.MI. osztályának háromtagú küldöttsége részt vett a Csiky Gergely Iskolacsoport által megszervezett Csiky Napon. A Környezetünk múltja, jelene és jövője című környezetvédelmi pályázaton a harmadik díjat vették át. Felkészítő és kísérő tanár Tóth Kinga.

Részletes

Egységes félévi matematikából

16.12.2008

December 11-én a VII. és VIII. osztályos tanulók egységes félévi dolgozatot írtak matematikából.

Részletes

Interkulturális kommunikáció

16.12.2008

December 10-én a Bokréta Néptánc- és Citeracsoport néhány tagja részt vett a Colegiul Bănăţean, a Nikolaus Lenau Líceum, a Dositei Obradovici Líceum és a Bartók Béla Elméleti Líceum közös szervezésében megrendezett Interkulturális kommunikáció a tinédzser kor világában című projekt lebonyolításában. Iskolánk részéről Mazilu Nicoleta román szakos tanárnő volt a pályázati felelős.

Részletes

PRO JUVENTUTE díj

16.12.2008

A Megyei Tanács december 10-én “a megye oktatásának szolgálatában elért különleges érdemeiért és eredményeiért” PRO JUVENTUTE díjjal jutalmazta meg a 2007-2008-as tanévben a tantárgyversenyek országos szakaszán díjazott tanulókat és tanáraikat, köztük a Bartók Béla Líceum idén érettségizett tanulóját, Molnár Tímeát és felkészítő tanárát, Tácsi Erikát.

Részletes

Magyarság, eurorégió, Unió

09.12.2008

December 5-én 14 órától tartották meg iskolánkban a Magyarság, eurorégió, Unió – lehetőségek és kihívások 2007 után pályázat zárórendezvényét, ahol bemutatták az Euroreg projekt kiadványait, illetve a Szórvány Alapítvány Bega és Temes albumát. Ugyanakkor sor került a Magyarság, eurorégió, Unió fotoverseny, valamint az esszéverseny eredményhirdetésére is. A pályázat kezdeményezője az Integratio Alapítvány, támogatója a Szülőföld Alap volt.

Részletes

Az összetartozás napja

09.12.2008

December 5-én a Bokréta Néptánc- és Citeracsoport Szegeden vendégszerepelt a Csongrád Megyei Önkormányzat, illetve a Rendezvényház Kht. által szervezett Az összetartozás napja című rendezvényen.

Részletes

Mikulás-napi buli

09.12.2008

December 4-én a gimnazista diákok Mikulás-napi bulit tartottak.

Részletes

Egységes félévi dolgozat

09.12.2008

December 3-án a VII. és VIII. osztályos diákok egységes félévi dolgozatot írtak román nyelv és irodalomból.

Részletes

Teadélután

02.12.2008

Az Integratio Alapítvány által szervezett és a Trust for Civil Society által támogatott Hatékony Diáktanács – Minőségi diákélet – Felelős Állampolgárok program keretén belül a Diákönkormányzat november 27-én teadélutánt tartott, ahol egy szabad beszélgetésen közvetlen módon tárgyaltak a diáksággal, megbeszélték a felmerülő problémákat és felmérték a diákság igényeit. A program célja a diákok felelős állampolgárrá nevelése és aktivizálása az iskola területén. A második rész, amely egy felelősségtudatot fejlesztő verseny – N.V.P. – Nem vagyok passzív, december első hetében fog zajlani.

Részletes

Egységes félévi dolgozat

02.12.2008

A VII. és VIII. osztályos tanulók november 25-én egységes félévi dolgozatot írtak magyar nyelv és irodalomból.

Részletes

TUDEK

02.12.2008

November 21-23. között rendezték meg Marosvásárhelyen a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban a Tudományos Diákkörök VII. Erdélyi Konferenciáját (TUDEK), amelyen három diákunk vett részt két dolgozattal. Gergely Tímea és Patik Izabella X. matematika-informatika szakos diákok biológia szekcióban versenyeztek és a Tulipánok völgyében című dolgozatukat mutatták be a Bánság védett növényéről, a kockás tulipánról. Kubán Elemér XII. matematika-informatika szakos diák környezetvédelem-földrajz szekcióban mutatta be dolgozatát A nagy szikibagoly-lepke Temesvár környéki élőhelye címmel. Elemér országos első díjat szerzett, továbbjutva a magyarországi szakaszra (TUDOK), amelyet 2009 tavaszán rendeznek meg Pannonhalmán. Mindkét dolgozat irányító tanára Tóth Kinga, biológia szakos tanár.

Részletes

Kiválósági oklevél

25.11.2008

A Tanügyi és Kutatási Minisztérium a 2007-2008-as tanévben nemzetközi versenyeken díjazott tanulókat, felkészítő tanáraikat és iskoláikat jutalmazta meg november 24-én Bukarestben. Molnár Tímea volt XII. matematika-informatika szakos diák, aki az Apáczai Csere János nemzetközi magyar olimpián harmadik díjat nyert, valamint felkészítő tanára, Tácsi Erika tanárnő kiválósági oklevelet és pénzjutalmat kapott. Tímea az egyetlen olyan Temes megyei középiskolás diák, aki az elmúlt tanévben nemzetközi szintű versenyen díjat szerzett.

Részletes

V. BONIFERT DOMONKOS Matematikaverseny

25.11.2008

A matematika iránt érdeklődő, tehetséges tanulók jelentkezését várjuk 3.-tól 8. osztályig. Az egyes fordulók kiküldésének tervezett időpontjai: I. forduló: 2008. 09. 1.; II. forduló: 2008. 10. 15.; III. forduló: 2008. 11. 19.; IV. forduló: 2009. 01. 14.

Részletes

Gordiusz Matematika tesztverseny

25.11.2008

A verseny kategóriái: A verseny két kategóriában (gimnázium és szakközépiskola) kerül megrendezésre. Az 1. forduló időpontja: 2009. február 20. (péntek) 14 óra. (Románia és Ukrajna 15 óra) . Az 1. forduló helyszíne: Bartók Béla Elméleti Líceum. Nevezési határidő: 2008. december 5. A döntő időpontja: 2009. április 8-10. A döntő helyszíne: Kecskemét

Részletes

Zrinyi Ilona Matematikaverseny

25.11.2008

A verseny résztvevői: A versenyen az iskolák 3-8. osztályos tanulói vehetnek részt. Az 1. forduló időpontja: 2009. február 20. (péntek) 14 óra. (Románia és Ukrajna 15 óra). Nevezési határidő: 2008. december 5. A döntő időpontja: 2009. április 8-10. A döntő helyszíne: Kecskemét

Részletes

Folklórfesztivál

25.11.2008

A Bokréta citerásai vasárnap, november 23-án Óbesenyőn vendégszerepeltek az ötödik alkalommal megrendezett Jáku Ronkov nevű nemzetiségek folklórfesztiválján. A bolgár házigazdák nagyraértékelték a citerás lányok produkcióját és további együttműködést terveznek.

Részletes

Tálentum 2

25.11.2008

November 21-22-én kétnapos szakmai tanácskozást tartottak iskolánkban A tehetséggondozás lehetőségei és kihívásai címmel, melyen erdélyi, vajdasági és anyaországi meghívottak vettek részt. A tanácskozás fontos része a Tálentum 2 projektnek, amelyet az Európai Unió a Közös Kisprojekt Alapból támogat a Phare CBC Románia-Szerbia 2006-os programja keretén belül.

Részletes

Tanítók pedagógiai köre

25.11.2008

November 21-én a Temes megyei tanítók az anyanyelvi hatások erősítésének lehetőségeiről tanácskoztak iskolánkban, megtekintették Szabó Ferenc tanító bemutató óráját, majd sor került a Szülőföld Alap támogatásával megvásárolt anyanyelvfejlesztő játékcsomagok átadására is. A program felelőse Erdei Ildikó pszichológus.

Részletes

Mesevetélkedő - első megyei forduló

25.11.2008

November 20-án tartottuk meg a Mesevetélkedő első megyei fordulóját. A továbbjutó csapatok helyezései a következők: II. hely Meseegerek (II. A) és a Skorpió csapat (III. osztály), III. hely a Teknősök (II.A), V. hely a Brumik (III. osztály), VI. hely a Békakirály csapat (II.B), VII. hely a Viperák (IV.o), VIII. hely a Fekete Villámok (IV. o). Részt vettek még a következő csapatok: Cirmoskák (II.A), Vasmacskák (II.B) és a Kémkölykök (IV. o). Felkészítő tanítók: Adorjányi Borbála (IV.o), Berta Melinda (II.A), Stan Orsolya (II.B) és Szabó Ferenc (III. osztály).

Részletes

Játék- és Alkotóház

25.11.2008

November 19-én az iskola tanítói közössége Játék- és Alkotóházat szervezett a jövendő kisiskolások számára.

Részletes

Vetítés a Makalu csúcsról

25.11.2008

November 17-én a Bánsági Kárpát Egyesület és a Bartók Béla Elméleti Líceum földrajz katedrájának közös szervezésében vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott a Makalu csúcs (Himalája) megmászásáról Erőss Zsolt hegymászó, akivel második alkalommal találkozhattak a temesvári diákok. Erőss Zsolt az első olyan magyar nemzetiségű hegymászó, aki feljutott a világ legmagasabb csúcsára 2002-ben.

Részletes

Sárospataki versenyek

18.11.2008

A sárospataki Árpád Vezér Gimáziumban megrendezett népdaléneklési versenyen Szabó Dóra (VI. B) első , Kovács Boglárka (VI. B) második helyezett lett. A szavalóversenyen Pál Botond (X. MI) részvételi díjat kapott, a fizika versenyen Nemes Kinga (XI. MI), Tóth Miklós (XII.MI) és Tölgyi Fábián (XII. MI) tizedik helyezést ért el. Kísérő tanárok: Benedek István, Virginás-Tar Judith és Tasi Ottilia.

Részletes

Gólyabál

18.11.2008

A november 14-én megrendezett gólyabál szépségversenyének nyertesei Farkas Márta és Luncz Tamás (Miss és Mister), az ügyességi verseny győztesei Csiszer Tünde és Zubán Tibor (királynő és király).

Részletes

Környezetvédelmi Napok

18.11.2008

November 11-13. között rendezték meg iskolánkban a Környezetvédelmi Napokat, melyen az V. és VI. osztályos tanulók vettek részt. Első nap természetvédelmi vetélkedőre került sor, második nap a tudatos vásárlásról és fogyasztásról tartottak bemutatót, a harmadik napon csoportjátékokat játszottak a Vadászerdőben. A verseny nyertesei: I. díj Orosz lányok (Bányai Blanka, Fodor Zsófia, Oláh Júlia, Szabó Anita), II. díj Vörösszem (Boncidai Mónika, Gyenes Brigitta, Kovács Boglárka, Szabó Dóra), III. díj Aranytüzek (Csestanovits Judith, Horváth Andrea, Stan Krisztina, Vass Imola) és a Természetvédők (Kiss Dávid, Metz Róbert, Somkereki Lóránd, Szőke Ernő, Talpai Tamás). Szervezők: Tóth Kinga biológiatanár és a Diákönkormányzat néhány lelkes tagja (Ciora Edmond, Kolozsi Eszter, Makkai Csilla, Makkai Zoltán, Rechesan Gabriel).

Részletes

Gólyabál

11.11.2008

November 14-én 18 órától kezdődik a gólyabál.

Részletes

Sziporka

11.11.2008

November 10-én megjelent a Sziporka legújabb száma! A Sziporka iskolánk elemi osztályos diákjainak újsága.

Részletes

Halloween-buli

11.11.2008

A Diákönkormányzat Halloween-bulit rendezett november 7-én .

Részletes

Csongrád megyei iskolaigazgatók látogatása

11.11.2008

November 7-én a Csongrád Megyei Közgyűlés szervezésében tizenhat Csongrád megyei iskolaigazgató Arad és Temes megyei látogatása során a Temes megyei oktatás helyzetéről és a civil szervezetek szerepéről beszélgetett iskolánk vezetőségével.

Részletes

Püspöki látogatás

11.11.2008

November 4-én az iskola vezetőségével találkozott nagyméltóságú és főtisztelendő Roos Martin püspök úr, aki az egyházi törvények által előírt kéthetes pasztorális látogatáson vesz részt a józsefvárosi plébánián. Elkísérte őt: Dierschl Johann kanonok-plébános, Barna Tamás papjelölt, püspöki kísérő, Lucacela Davor józsefvárosi káplán és Szilvágyi Zsolt hitoktató.

Részletes

Hatékony Diáktanács – Minőségi diákélet – Felelős Állampolgárok

04.11.2008

Szombaton, október 25-én az iskola DÖK-csapata volt a házigazdája az Integratio Alapítvány által szervezett és a Trust for Civil Society támogatott Hatékony Diáktanács – Minőségi diákélet – Felelős Állampolgárok program keretén belül tartott értékelő találkozónak. Az iskola csapata mellett a rendezvényen részt vettek az aradi és a dévai diáktanácsok képviselői.

Részletes

Bokrétás szülői bál

04.11.2008

A Bokréta 10 éves jubileumi rendezvényének sikerét ünnepeltük meg a táncos gyermekek szüleivel együtt pénteken, október 24-én 19 órától az újszentesi római-katolikus plébánián, ahol a finom bográcsos, az ízletes sütemények és torta mellett kellemes muzsikaszó biztosította a jó hangulatot.

Részletes

Bábelőadás

04.11.2008

Pénteken, október 24-én iskolánk elemi osztályos tanulói megtekintették A napsugár című bábelőadást a Merlin Bábszínházban.

Részletes

A Diákönkormányzat Fóruma

04.11.2008

Szerdán, október 22-én került sor a Diákönkormányzat Fórumára, mely minden líceumi osztály képviselőjéből áll. A Fórum meghallgatta a régi Választmány besszámolóját és megválasztotta az idei tanév diákvezetőit. A 11 tagú csapat tagjai: Bugyul Edit, Ciora Edmond, Farkas Márta, Gergely Timea, Kiss Árpád, Kolozsi Eszter, Makkai Csilla, Makkai Zoltán, Pál Botond, Rechesan Gábor, Szilveszter István.

Részletes

A Diákönkormányzat műhelytábora

04.11.2008

Október 18-19-én került megrendezésre a lippai Caritas Központban a Diákönkormányzat idei műhelytábora. A hagyományossá vált programon a Választmány tagjai mellett az érdeklődő újoncok vesznek részt. Az interaktív képzés célja a a DÖK szerepének tisztázása, az elmúlt év tevékenységeinek kiértékelése, az új éves terv körvonalazása és nem utolsó sorban csapatépítés és kommunikációfejlesztés.

Részletes

Kirándulás

04.11.2008

Október 15-én a VI. és VII. osztályos tanulók kiránduláson vettek részt a Krassó-szoros csodálatos világában. Szervező és kísérő tanárok: Balázs István földrajztanár, Tóth Kinga biológiatanár, Bartyik Zita fizikatanár, Fodor Enikő történelemtanár , Juhász Katalin zenetanár.

Részletes

Őszi vakáció

23.10.2008

Október 25 - én kezdődik az őszi vakáció az elemi osztályos diákok számára. Első tanítási nap november 3.

Részletes

A Bokréta tízéves jubileumi ünnepsége

14.10.2008

Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Bokréta Néptánc- és Citeracsoport szombaton, október 11-én a Diákházban. A Bokréta, Kisbokréta, Morzsa-Bokréta és a citerás lányok mellett színpadra lépett a Nyíregyházi Művészeti Iskola Kisfigurás csoportja, a Darnózseliből érkezett Szigetköz tánccsoport, Csüllög Edina és Széles András citeraművészek, a debreceni Szeredás együttes, a Timisul együttes, valamint néhány bánsági német, szlovák, bolgár, cseh és ukrán tánccsoport. Az ötórás előadáson emléklapot és emlékplakettet osztottak minden bokrétásnak, aki tíz éve tagja az együttesnek. A meghívottak állófogadáson vettek részt a Bartók Béla Líceum dísztermében, amit táncház követett hajnali négy óráig.

Részletes

Bokrétások figyelmébe

18.09.2008

Szombaton, szeptember 20-án délelőtt intenzív tánc- és citerapróba: 9 órától a Morzsa-Bokréta, 10 órától a citerások, 11 órától a Kisbokréta és Bokréta próbál.

Részletes

Tanévnyitó ünnepség

09.09.2008

A 2008-2009-es tanévnyitó ünnepség szeptember 15-én, hétfőn reggel 9 órakor kezdődik. Gyülekezés 8,30-tól az iskolánk udvarán. Szeretettel várjuk a diákokat, szülőket és pedagógusokat.

Részletes

Táncpróbák

09.09.2008

A Kisbokréta és Bokréta szerdán, szeptember 10-én 18 órától, a Morzsa-Bokréta csütörtökön, szeptember 11-én délelőtt 11 órától próbál.

Részletes

Bokrétások figyelmébe

03.09.2008

Csütörtökön, szeptember 11-én és pénteken, szeptember 12-én intenzív táncpróbát tartunk mind a három csoporttal. Részleteket jövő hét elején közlünk.

Részletes

Év végi előadások

11.06.2008

Az I. A osztályosok június 6-án, az I. B osztályosok június 9-én, a IV. A és B osztályosok június 10-én, a II. és III. osztályosok június 11-én tartották meg év végi előadásaikat.

Részletes

Díjkiosztó évzáró ünnepség

04.06.2008

Június 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik az V-XII. osztályosok díjkiosztó ünnepsége az Obradovici Líceum udvarán.

Részletes

Ballagás

04.06.2008

A ballagás pénteken, június 6-án 11 órakor kezdődik a Diákházban.

Részletes

Vetélkedő a Nagybányai Művésztelepről

04.06.2008

A Bartók Béla Elméleti Líceum és a Gerhardinum Római-Katolikus Líceum negyvenkét diákja részt vett a Nagybányai Művésztelep történetéről szóló versenyen és az ezt követő kiránduláson. A résztvevők megtekintették a Csíky Székely Múzeumban a nagybányai festők értékes képeit, majd megnézték a környék nevezetességeit: a székelyudvarhelyi panoptikumot, a magyar királyok mellszobrainak sétányát, a csíksomlyói kegytemplomot, Tamási Áron sírját, Petőfi Sándor székelykeresztúri körtefáját és emlékházát, valamint a parajdi sóbányát. Szervező és kísérő tanárok: Simon Tibor, Nüszl Erzsébet és Pataki Adél. (Győri Hajnalka beszámolója)

Részletes

Sziporka

04.06.2008

Megjelent a Sziporka legújabb száma. A Sziporka iskolánk elemi osztályos tanulóinak gyermeklapja.

Részletes

Ötvösdi vendégszereplés

04.06.2008

Május 25-én a Bokréta Néptánc-és Citeracsoport Ötvösdön vendégszerepelt.

Részletes

Józsefvárosi Napok

04.06.2008

Május 24-én a Bokréta táncosai és citerásai részt vettek a Józsefvárosi Napok keretében megrendezett ünnepségen.

Részletes

Gyermeknapi Jutalomkirándulás

04.06.2008

Május 24 – 26. között negyvenhárom Temes megyei diák vett részt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett budapesti gyermeknapi jutalomkiránduláson. A tanulók egy hangulatos erdei utazáson vettek részt a Csillebérci kisvasúton, a Városligetben sétáltak és játszottak, a Petőfi Csarnokban egy érdekes mesejelenetet és gitárkíséretes dalokat adtak elő, majd megtekintették a Fővárosi Növény- és Állatkertet. Kísérő tanárok: Paul Éva, Miklós Renáta, Berta Melinda, Tasi Ottilia és Balázs István.

Részletes

EFKOLL projekt

20.05.2008

Május 16-án és 17-én az EFKOLL projekt keretén belül közös sportrendezvényre került sor a Colegiul Bănăţean pályáján és az Építészeti Líceum tornatermében, melyen részt vettek iskolánk bentlakó diákjai és a szegedi Ady Endre Kollégium tanulói. A versenyzők három sportágban mérhették össze tudásukat és tehetségüket: labdarúgás, kosárlabda és asztalitenisz.

Részletes

A Bokréta Citerás Lányai

20.05.2008

A Bokréta citerás lányai az Adam Müller-Guttenbrunn Házban szerepeltek a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének meghívására.

Részletes

Folklórfesztivál

20.05.2008

A Bokréta Néptánccsoport tagjai részt vettek a Rózsa-parkban megrendezett XVII. Szerb Folklórfesztiválon.

Részletes

Kenguru Matematikaverseny

20.05.2008

Szűcs Róbert (IV. A), Török Alíz (V. A), Oláh Tamás (V. B), Csestanovits Judith (V. B), Püsök Csaba (V. B), Fodor Zsófia (V. A), Stan Krisztina (V. A), Osmanovic Samra (V. A), Dávid Izabella (VI.) és Horváth Rudolf (VI.) továbbjutott a Kenguru Matematikaverseny megyei szakaszára. Felkészítő tanárok: Tasi Ottilia, Nemes András és Păcurar Mária.

Részletes

Nemzedékek Találkozója

13.05.2008

A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum június 7-én, szombaton találkozóra hívja mindazokat, akik a temesvári oktatási intézmények valamelyikében magyar nyelven végezték középiskolai tanulmányaikat, illetve választott tantárgyként tanulták a magyar nyelvet és irodalmat. Szeretettel és tisztelettel várjuk a rendezvényre az ezen intézményekben oktató-nevelő munkát vállalt/ vállaló pedagógusokat. A program: 9,30-kor hivatalos megnyitó rövid ünnepi műsorral a Diákházban, a kerek érettségi évfordulók osztályfőnöki órái a Dositei Obradovici Líceum termeiben.

Részletes

Ballagás

13.05.2008

A tizenkettedik osztályosok ballagására június 6-án kerül sor a Diákházban.

Részletes

Üzleti terv verseny

13.05.2008

Csató Róbert (XI. KG) és Soós Tímea (IX. KG) részt vett a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum által szervezett Üzleti terv versenyen és dicséretben részesültek (V. hely). Eredeti ötletükért a zsűri különdíjjal is jutalmazta őket. Felkészítő tanár Bakos Etelka. Kísérő tanár: Ilonczai Zsolt.

Részletes

Kisebbségi iskolák találkozója

13.05.2008

Múlt csütörtökön rendezte meg a Temes Megyei Tanfelügyelőség a Kisebbségi iskolák találkozóját a Merlin Bábszínházban, melyen részt vettek a Bokréta Citerás Lányai, az iskola kórustagjai és gitárosai. A citerások lőrincrévi dalokat, a kórustagok, valamint a gitárosok kétszólamú Kodály-feldolgozású népdalokat adtak elő. Felkészítő tanárok: Juhász Katalin és Szabó Ferenc.

Részletes

Danone Kupa

13.05.2008

A IV. és V. osztályosokból álló labdarúgó csapatunk részt vett a világhírű francia futballista, Zinedine Zidane által támogatott Danone Kupán. Felkészítő tanár Todorov Iván.

Részletes

Labdarúgó bajnokság

13.05.2008

Május 9-én, Európa Napján a Temes Megyei Prefektúra, a Temes Megyei Tanfelügyelőség és a Nemzeti Sporthivatal által szervezett labdarúgó bajnokságon iskolánk gimnazista focicsapata I. helyezést ért el. Csapattagok: Luncz Tamás (csapatkapitány), Kovács Zsombor (aki elnyerte a legjobb kapus címet), Jákob Róbert (a gólkirály), Leleczi Béla (a legtechnikásabb játékos), Demjén Zoltán, Gál Cristian, Szűcs Róbert, Gilea Edmondo, Varga János, Soós Csaba, Bálint Attila, Ördög István és Oláh Gábor. Felkészítő tanár Todorov Iván.

Részletes

V. és VI. osztályosok Országos Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyversenye

13.05.2008

Déván szervezték meg az V. és VI. osztályosok Mikes Kelemen Magyar nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszát, melyen Kovács Boglárka (V.B), Török Alíz (V.A), Fodor Zsófia (V.A) és Dávid Izabella (VI. ) vett részt. Az ötödikesek nagyon szépen szerepeltek: Boglárka 8,80-as, Alíz 8,76-os, Zsófia 8,40-es átlaggal büszkélkedhet. Felkészítő tanárok: Bányai Aranka és Kiss Katalin.

Részletes

Országos Mikes Kelemen Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny

13.05.2008

A Szatmárnémetiben megrendezett Mikes Kelemen Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszán Virginás-Tar Ágnes (VII. B) , Tóth Dorottya (VII. B), Makkai Csilla (VIII.B) , Kolozsi Eszter (VIII. A), Ciora Edmond (IX. MI) , Gergely Tímea IX. MI) , Albert Andrea (X. MI) és Molnár Tímea (XII. MI) képviselte iskolánkat. Felkészítő tanárok: Bányai Aranka, Márton Csilla és Tácsi Erika. Virginás-Tar Ágnes 8,40-es átlaggal kilencedik lett, Molnár Tímea II. díjat szerzett, illetve az országos RMDSZ különdíját, valamint a Szatmárnémeti Városi Tanács különdíját is elnyerte. Ezzel érdemelte ki részvételét az Apáczai Csere János Kárpát-medencei Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen, amelyet május 19-23. között szerveznek meg Nagybányán a Németh László Elméleti Líceumban. Felkészítő tanára Tácsi Erika.

Részletes

Zabhegyező: Játék- és alkotóház

05.05.2008

Április 23-án az iskola vezetősége és tanítóközössége játék- és alkotóházat szervezett a jövendő kisiskolások számára, melyen részt vettek a környező óvodák előkészítő csoportosai és nagycsoportosai. Virginás-Tar Judith igazgatónő kiemelte az intézmény számos tevékenységét és hagyományos rendezvényét, Erdei Ildikó pszichológus az iskolaérettségről tartott előadást, Tasi Ottilia és Szabó Ferenc tanítók a szülők kérdéseire válaszoltak. Sokan már aznap beiratták gyermekeiket az első osztályba.

Részletes

Rajzkiállítás

05.05.2008

A líceumok évi rajzkiállításán Győri Hajnalka I. helyezést, Järger Zsolt II. helyezést ért el grafikában, Somkereki Andrea II. díjat kapott a festészet kategóriában. Felkészítő tanár: Simon Tibor

Részletes

Ady Napok Szegeden

05.05.2008

Április 21-én több kollégiumi diák és kísérő tanár részt vett a szegedi Ady Endre Kollégium által szervezett Ady Napokon. Bentlakó tanulóink jól szerepeltek a szavalóversenyen.

Részletes

EFKOLL projekt

05.05.2008

Az EFKOLL projekt keretén belül a bentlakó tanulók kortárssegítő csoportja és néhány diákönkormányzati tag szegedi kortárssegítő fiatalokkal találkozott április 21-én Szegeden.

Részletes

Ópusztaszeri kirándulás

16.04.2008

Több, mint 100 (tizenegyedikes és tizenkettedikes) diák, és néhány kísérő tanár vett részt április 12-én, illetve 14-én a zsombolyai Polgármesteri Hivatal jóvoltából egy egész napos ópusztaszeri kiránduláson. A résztvevők megtekintették a Feszty-körképet, a Nemzeti Történeti Emlékparkot, a szegedi Dóm-teret, délután pedig a makói termálstrandon fürödtek.

Részletes

Sárospataki jubileumi ünnepség

16.04.2008

Virginás-Tar Judith igazgatónő, Paul Éva tanárnő, Szabó Ferenc tanító és Takács Nándor diák részt vett a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium megalapításának 15. évfordulója alkalmából megrendezett jubileumi ünnepségen.

Részletes

Bonifert Domokos Matematikaverseny

16.04.2008

Nyolcvanhét tanuló vett részt a Bartók Béla Elméleti Líceumból és a 26-os számú Általános Iskolából a négy fordulóban megrendezett Bonifert Domokos Matematikaversenyen. A szegedi nemzetközi szakaszra négy diákunk jutott tovább: Oláh Endre Gábor (VII. A), Oláh István Tamás (V.B), Nemes András (VII. B) és Püsök Csaba (V. B). Felkészítő tanárok: Pacurar Mária, Szilveszter Ibolya és Nemes András.

Részletes

Országos Mesemondó verseny

16.04.2008

Az országos Mesemondó versenyen Kovács Boglárka (V.B) dicséretet, Németh Tímea Sarah (I.B) részvételi díjat kapott. Felkészítők: Bányai Aranka tanárnő és Stan Orsolya tanítónő.

Részletes

Folklórverseny

16.04.2008

A Bokréta Néptánccsoport továbbjutott a Temes Megyei Tanfelügyelőség által szervezett folklórverseny megyei szakaszára. Csoportvezető: Szabó Ferenc.

Részletes

Bűvészmutatványok

16.04.2008

A sepsiszentgyörgyi Sandrini és Leone bűvészpáros érdekes mutatványokkal szórakoztatta tanulóinkat április 10-én.

Részletes

Alternatív irodalmi verseny

16.04.2008

Az Alternatív irodalmi verseny országos szakaszán Kós Tímea (XII. osztály) III. díjat, Kis Árpád (IX. osztály) részvételi díjat kapott. Felkészítő tanár: Tácsi Erika.

Részletes

Német olimpiász

09.04.2008

A német idegennyelv tantárgyverseny megyei szakaszán Marity Dávid III. helyezést, Kós Tímea IV. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Tácsi Erika.

Részletes

Kenguru Matematikaverseny - I - II.

09.04.2008

Az I. és II. osztályos tanulók pénteken délelőtt részt vesznek a Kenguru Matematikaversenyen.

Részletes

EFKOLL

07.04.2008

Az EFKOLL (Egészségfejlesztő Kollégiumok – Phare CBC) pályázat keretén belül iskolánk és a szegedi Ady Endre Kollégium munkatársai háromnapos szakmai képzésen vettek részt Menyházán április 4-6. között.

Részletes

Vidám Versek Versmondó Versenye

07.04.2008

Idén első alkalommal rendezték meg Temes megyében a Vidám Versek Versmondó Versenyét, melyen 39 gyerrmek vett részt a Bartók Béla Elméleti Líceumból és a 26-os Számú Általános Iskolából. A résztvevőket két kategóriába sorolva a következőképpen díjazták: I-II. osztályosok: I. díj Horváth Brigitta (I. A), II. díj Fodor Zsuzsanna (I. A), III. díj Almássy Eszter (I. A). Felkészítő tanító: Berta Melinda. III-IV. osztályosok: I. díj Vicze Júlia (III. osztály), felkészítő tanító: Adorjányi Borbála. Zsűritagok: Kiss Katalin magyartanár, Tasi Ottilia tanítónő és Blaj Bianka, a Gerhardinum Római Katolikus Líceum diákja. A két első díjazott továbbjutott az országos szakaszra, melyet április 18-20. között rendeznek meg Szatmárnémetiben.

Részletes

Intenzív táncpróba

01.04.2008

Március 29-én és 30-án intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Országos Mesevetélkedő

01.04.2008

Március 28-29-én rendezték meg Nagyváradon az I-IV. osztályos tanulók számára a IX. Mesevetélkedő országos szakaszát, amelyen 13 megye 28 csapata mérte össze tudását. Temes megyét a líceum két csapata képviselte a IV.A osztályból, felkészítő tanító Tasi Ottilia. A csapatok a versenyen a következő helyezéseket érték el: VARÁZSTOLL-csapat: III.díj, a Napsugár gyermekfolyóirat különdíja, az előadott mesejelenetért a Legjobb mesefordulat díja. Tagok: Szabó Anita, Oláh Júlia, Forray Attila, Szűcs Róbert CSIKÓCSŐR- csapat: az előadott mesejelentért Igazság-díj. Tagok: Bicsók Andrea, Horváth Andrea, Sellei Sándor, Halász- Szabó Arnold

Részletes

Kenguru Matematikaverseny

01.04.2008

Március 28-án délelőtt tartották meg a Gerhardinum Római-Katolikus Líceumban a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny megyei szakaszát a III-XII. osztályos tanulók számára. Szervező: Păcurar Mária tanárnő

Részletes

Gimnazisták mesemondó versenye

26.03.2008

A gimnazisták megyei mesemondó versenyén Kovács Boglárka (V.B) első helyezést ért el és továbbjutott az országos döntőbe, harmadik helyezett lett Varga Melinda (VI.osztály), dicséretet kapott Szabó Dóra (V.B) és Stan Krisztina (V.A). Felkészítő tanárok:Bányai Aranka és Kiss Katalin

Részletes

Szülői fórum

26.03.2008

Csütörtökön, március 27-én délután 5 órától szülői fórumra kerül sor a Kós Károly Közösségi Házban az iskolaközi Pszichológiai Kabinet szervezésében. A fórum meghívottja Schád László szegedi pszichológus, előadásának címe: Kinek fáj a válás? Várjuk az érdeklődő szülőket, pedagógusokat.

Részletes

Elemi osztályosok mesemondó versenye

21.03.2008

Az üveghegyen túl mesemondó verseny megyei szakaszát március 19-én rendeztük meg. Az elemi osztályosok közül első helyezett lett és továbbjutott az országos szakaszra Németh Tímea Sarah (I. B osztály, tanító Stan Orsolya), második helyezést ért el Horváth Brigitta (I.A osztály, tanító Berta Melinda), harmadik díjat nyert Bodnár-Végh Krisztina (II. osztály, tanító Pauliuc Izabella), dicséretet kapott Lőrincz Zita (I. A osztály , tanító Berta Melinda) és Vicze Júlia (III. osztály, tanító Adorjányi Borbála). Zsűritagok: Magyari Sára magyartanár, Tar Mónika színművész és László Árpád újságíró

Részletes

Beiratkozás az I. osztályba

21.03.2008

Az iskola titkársága jelenleg a római-katolikus plébánia emeletén működik. Szeretettel várjuk a jövendő elsősöket hétköznap 8 órától 15 óráig.

Részletes

Március 15.

21.03.2008

Március 15-én a Bokréta Néptánccsoport tagjai szilágysági táncot mutattak be, a citerás lányok Kossuth-nótákat adtak elő a Petőfi-parkban.

Részletes

Szavalóverseny

21.03.2008

A Diákönkormányzat által szervezett Irodalmi Napok rendezvénysorozat keretében került sor az 1848-as forradalomról megemlékező szavalóversenyre. Az V-VI. osztályos versenyzők közül első díjat nyert Szabó Dóra (V.B) és Kovács Boglárka (V.B), harmadik helyezett lett Török Alíz (V.A). A VII-VIII. osztályosok közül Tóth Dorottya (VII.B) első, Virginás-Tar Ágnes (VII.B) második, Farkas Márta (VIII.B) harmadik helyezést ért el. A líceumi diákok közül Kis Árpád lett az első, Takács Nándor a második, Pál Botond pedig a harmadik. Felkészítő tanárok: Bányai Aranka, Kiss Katalin, Márton Csilla és Tácsi Erika

Részletes

Biológia tantárgyverseny

21.03.2008

Kuhn Thomas, XII. matematika-informatika szakos diák második helyezést ért el a biológia tantárgyverseny megyei szakaszán és továbbjutott az országos döntőbe. Felkészítő tanár: Floca Sarolta

Részletes

Tavaszi lomtalanítás

21.03.2008

A kollégiumi diákok kitakarították, lomtalanították a bentlakás mögötti udvarrészt, ahová hamarosan elhelyezik az EFKOLL pályázat keretén belül megnyert kerti bútort: lugast, padokat, hintapadokat. Szervező tanárok, pedagógusok: Virginás-Tar Judith, Buciu Mária és Halápi Margit.

Részletes

Egyetemi bemutató

21.03.2008

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanárai bemutatót tartottak a tizenkettedikes tanulóknak. Szervező tanár: Ilonczai Zsolt

Részletes

Kőrösi Csoma Sándor földrajzverseny

21.03.2008

Március 13-15. között rendezték meg Szekszárdon a XIV. Kőrösi Csoma Sándor földrajzversenyt, melynek témája Olaszország földrajza, kultúrája és idegenforgalma volt. A döntőn részt vett a nyolcadik osztályos Kiss Árpád is, akit különdíjban részesítettek. A versenysorozat temesvári szakaszának szervezője és kísérőtanár Balázs István volt.

Részletes

Tudós Diákkörök Konferenciája

21.03.2008

Kuhn Thomas XII. matematika-informatika szakos diák a Temesvár környéki szikesek veszélyeztetettségéről tartott előadást Gödöllőn, a Tudós Diákkörök Országos Konferenciáján. Felkészítő tanárok: dr. Salló Ervin és Tóth Kinga

Részletes

Sportolimpiász

21.03.2008

A megyei sportolimpiászon iskolánk gimnazista labdarúgócsapata harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanár: Todorov Iván

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

13.03.2008

Március 8-án és 9-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny, 2008

07.03.2008

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszának díjazottai: III. osztály: II. hely Cighear Roland, dicséret: Pintér Csaba, Kiss Ernő, Farkas Noémi. Felkészítő tanító: Adorjányi Borbála IV. osztály: I. hely Szabó Anita, dicséret: Szűcs Róbert, Magda Krisztina, Borbély László, Almássy Csongor, Metz Róbert. Felkészítő tanítók: Tasi Ottilia és Szabó Ferenc V. osztály: I. hely Csestanovits Judith, II. hely Oláh István Tamás, III. hely Török Alíz, dicséret: Püsök Csaba, Fodor Zsófia, Szoboszlai Diana, Patik Attila, Kovács Boglárka, Bányai Brigitte, Lévai Tibor Alexandru. Felkészítő tanár: Nemes András VI. osztály: III. hely Pintér Jenő, dicséret: Horváth Rudolf, Dávid Izabella, Onchis Emőke. Felkészítő tanár: Păcurar Mária VII. osztály: II. hely Virginás-Tar Ágnes, III. hely Nemes András, dicséret: Oláh Gábor, Tóth Dorottya, Gergely Melinda, Horváth Tímea, Kovács Zsombor, Pál Zoltán, Sebők Alex. Felkészítő tanár: Szilveszter Ibolya VIII. osztály: I. hely Szántó Zoltán, II. hely Tamás Lóránd, III. hely Makkai Csilla, dicséret: Farkas Márta, Kolozsi Eszter, Tomic-Heinrich Nicolas Emanuel, Demjén Zoltán, Huszár-Somogyi Gabriella. Felkészítő tanár: Szilveszter Ibolya Csestanovits Judith és Szántó Zoltán fogja képviselni Temes megyét a nemzetközi döntőn, Kecskeméten.

Részletes

A Természet Világa tudományos folyóirat diákpályázata

07.03.2008

Kuhn Thomas, XII. matematika-informatika szakos tanuló harmadik helyezést ért el A Természet Világa tudományos folyóirat diákpályázatán az Adalékok Temesvár történeti növényökológiájához című cikkével a biodiverzitás kategóriában. Irányító tanár:dr. Salló Ervin. A díjkiosztó ünnepségre március 1-én került sor a Magyar Tudományos Akadémián.

Részletes

Informatika olimpiász

26.02.2008

Az informatika olimpiász megyei szakaszára a következő diákjaink jutottak tovább: Szilveszter István (IX.MI), Nemes Kinga (X.MI), Tóth Miklós (XI.MI), Blága Róbert, Illés Péter, Dudás Zsolt, Kvaszta András, Jenes Szabolcs és Barina Gábor (XII.MI). Felkészítő tanárok: Mauzer Erika, Virginás-Tar Judith és Ilonczai Zsolt

Részletes

Fizika becslési verseny

26.02.2008

Sárospatakon, a nemzetközi szintű fizika becslési versenyen Kubán Elemér (XI. MI) és Illés Péter (XII.MI) harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Benedek István és Ilonczai Zsolt

Részletes

Sportolimpiász

26.02.2008

A sportolimpiász megyei szakaszán iskolánk gimnazista leány kosárlabdacsapata harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanár: Paul Éva

Részletes

Székely Mikó Matematikaverseny

26.02.2008

A Székely Mikó Matematikaverseny országos szakaszán Nemes Kinga (X.MI), Tóth Miklós (XI.MI) és Ördög Dorottya (XII.MI) képviselte iskolánkat. Felkészítő tanárok: Păcurar Mária és Nemes András

Részletes

Matematika olimpiász

26.02.2008

Oláh Endre Gábor (VII.A) és Oláh István Tamás (V.B) továbbjutott a matematika olimpiász megyei szakaszára. Felkészítő tanárok: Păcurar Mária és Nemes András

Részletes

Eredményhirdetés

26.02.2008

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetésére március 5-én, szerdán kerül sor 16 órától a Dositei Obradovici Líceumban.

Részletes

Bokrétások, figyelem!

24.02.2008

Intenzív táncpróbák: március 8-9, március 29-30. Lajos bácsi megmondja március 30-án, hogy lesz-e áprilisban próba vagy sem. Bánsági Magyar Napok: Morzsa-Bokréta, Kisbokréta, Bokréta, citerások - április 19-20. Vésztői Népművészeti Tábor: Kisbokréta, Bokréta - július 5-13. Zoldi tábor: Kisbokréta, Bokréta - augusztus 11-17. Morzsa-Bokréta és citerások - augusztus 17-23. Jubileumi Hétvége: Morzsa-Bokréta, Kisbokréta, Bokréta, citerások, október 10-12.

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

24.02.2008

Február 23-án és 24-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

24.02.2008

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszát február 22-én rendezték meg. Szervező: Păcurar Mária tanárnő

Részletes

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny

20.02.2008

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszát február 16-án rendezték meg a Gerhardinum Római-Katolikus Líceumban. Diákjaink nagyon jól szerepeltek, mind a gimnazisták, mind pedig a középiskolások.

Részletes

Mesevetélkedő, 2008

16.02.2008

Február 15-én tartottuk meg a mesevetélkedő harmadik megyei fordulóját. A helyezések a következők: I. hely Csikócsőr (IV. A ), II. hely Varázstoll (IV.A), III. hely Oroszlánok (II. osztály), IV. hely Csikók (IV. B) és V. hely Kistörpék (III. osztály). Felkészítő tanítók: Pauliuc Izabella (II.o), Adorjányi Borbála (III.o), Tasi Ottilia (IV. A) és Szabó Ferenc (IV. B). Zsűritagok: Berta Melinda (I.A) és Stan Orsolya (I.B). Az első két csapat továbbjutott az országos szakaszra, melyet március 28-30. között rendeznek meg Nagyváradon.

Részletes

Orarend

10.02.2008

A holnaptol (februar 11) ervenyes orarend megtalalhato az Orarend oldalon.

A 12. osztalyokat holnap 7:30-ra a Gerhardinum-ba varjuk, a tobbiekkel talalkozunk kettokor (14:00) a Bartok udvaran.

Részletes

Mesevetélkedő - második megyei forduló

15.01.2008

A Mesék Szárnyán Mesevetélkedő megyei szakaszának második fordulóját január14-én rendezték meg iskolánkban. Hét csapat vett részt, mind a Bartók Béla Elméleti Líceumból. A csapatok a következő helyezéseket érték el: I. hely: Csikócsőr (IV. A osztály: Bicsók Andrea, Halász-Szabó Arnold, Horváth Andrea, Sellei Sándor), II. hely: Varázstoll (IV. A osztály: Fancsali-Boldizsár Szilvia, Forray Attila, Szabó Anita,Szűcs Róbert), III. hely: Csikók (IV. B osztály: Boncidai Mónika, Gálos Leonárd, Kiss Dávid, Magda Krisztina), IV. hely: Oroszlánok (II. osztály: Bokor Zalán, Metz Norbert, Szász Tamás, Szűcs Zoltán), V. hely: Kistörpék (III. osztály: Enghis Júlia, Farkas Noémi, Harkay Tímea, Joó Márta, Kiss Ernő), VI. hely: Villámlányok (III. osztály Babau Teodóra, Demjén Ramóna, Oláh Evelin, Vicze Júlia), VII. hely: Magnusok (III. osztály: Bakó Róbert, Cighear Roland, Gergelyfi Levente, Pintér Csaba). Az első öt csapat továbbjutott a harmadik fordulóba. Felkészítő tanítók: Bakos Ágnes-Mónika (II.o), Adorjányi Borbála (III.o), Tasi Ottilia (IV. A) és Szabó Ferenc (IV. B). Zsűritagok: Berta Melinda (I.A) és Stan Orsolya (I.B).

Részletes

Sportolimpiász

15.01.2008

A Bartók Béla Líceum gimnazista lány és fiú kosárlabdacsapata továbbjutott a Temes Megyei Tanfelügyelőség által szervezett sportolimpiász megyei szakaszára. Felkészítő tanár: Paul Éva

Részletes

Igazfalvi disznóvágás

15.01.2008

Január 12-én és 13-án hagyományos disznóvágással egybekötött intenzív táncpróbán vettek részt Igazfalván a Morzsa-Bokréta, Kisbokréta és Bokréta táncosai.

Részletes

Nemes Tihamér Informatikaverseny

15.01.2008

Január 12-én rendezték meg Kolozsváron a Nemes Tihamér Informatikaverseny erdélyi szakaszát. Iskolánkat Nemes Kinga (X.MI) és Blága Róbert (XII.MI) képviselte. Felkészítő tanárok: Mauzer Erika és Ilonczai Zsolt

Részletes

Indul az EUROProjectA karaván

10.11.2007

November 15-én indul és 22-ig tart az EUROREG program záró rendezvénye, az EUROProjectA karaván. A karaván során hét Temes megyei település hét magyar tannyelvű iskoláját keressük fel. A karaván állomáshelyei: Lugos, Igazfalva, Temesvár, Végvár, Detta, Zsombolya és Ótelek. A találkozókon sor kerül az EUROREG program eredményeinek bemutatására valamint az iskoláknak szánt tájékoztató kiadványok és a kulturális térképek ünnepélyes átadására. A karavánon résztvevő tanárok: Erdei Ildikó, Fodor Enikő, Kiss Ferenc és Pataki Adél, a diákcsapatot az EUROREG döntő nyertes csapatainak tagjai alkotják: Blága Róbert, Dudás Zsolt, Marossy Zsolt, Molnár Timea, Ördög Dorottya, Suppini Noémi és Virginás Tar Emese.

Részletes

Őrangyal Karácsony

20.12.2007

December 19-én 17 órától az Őrangyal program keretén belül iskolánk nehéz anyagi helyzetű tanulói rövid jelenetekkel és énekekkel köszöntötték a Karácsonyt. Felkészítők és szervezők: Bakos Etelka tanárnő és az őrangyalok

Részletes

Megkezdődtek a munkálatok!

18.12.2007

Megkezdődtek a javítási munkálatok: az elektromos hálózat és az ajtók, ablakok kicserélése.

Részletes

Kárpát-medencei Kodály Vetélkedő döntője

18.12.2007

December 17-én Băruţa Krisztina, Búvár Ildikó, Király Eliza, Kós Tímea, Pál Botond és Virginás-Tar Emese részt vett Kecskeméten a Kárpát-medencei Kodály Vetélkedő döntőjén. Felkészítő tanár: Juhász Katalin

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

18.12.2007

December 15-16-án intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

I. B osztály

18.12.2007

December 14-én 18 órától tartotta meg karácsonyi előadását az I. B osztály. A gyerekek egy karácsonyi jelenetet adtak elő, verseket mondtak, karácsonyi dalokat énekeltek és furulyáztak. Felkészítő pedagógusok: Stan Orsolya tanítónő és Juhász Katalin tanárnő

Részletes

I. A osztály

18.12.2007

December 13-án 17 órától karácsonyi verses-zenés összeállítással ünnepeltek az I. A osztályosok. Felkészítette őket Berta Melinda tanítónő és Juhász Katalin zenetanárnő.

Részletes

Az egyetemes emberi jogok és a gyermekek jogai

18.12.2007

Kilenc líceumi diák és Halász Éva tanárnő Az egyetemes emberi jogok és a gyerekek jogai témakörű előadáson és az ezt követő megbeszélésen vett részt a Bănăţean Kollégiumban.

Részletes

Mikulás-napi buli

18.12.2007

December 7-én a gimnazista diákok Mikulás-napi bulit tartottak. Szervezők: Fodor Enikő, Balázs István tanárok és a nyolcadikos diákok

Részletes

Mikulás-nap

18.12.2007

December 6-án a Mikulás ajándékokat osztogatott iskolánk diákjainak.

Részletes

Kárpát-medencei Kodály Vetélkedő középdöntője

18.12.2007

December 1-én rendezték meg Kecskeméten a Kárpát-medencei Kodály Vetélkedő középdöntőjét. A résztvevő diákoknak Kodály életével és munkásságával kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk és egy Kodály Zoltán által gyűjtött népdalt vagy egy többszólamú dalt kellett elénekelniük. Hattagú csapatunk: Băruţa Krisztina, Búvár Ildikó, Király Eliza, Kós Tímea, Pál Botond és Virginás-Tar Emese I. helyezést ért el és továbbjutott a döntőbe, melyre december 17-én kerül sor. Felkészítő tanár: Juhász Katalin

Részletes

Testvériség Kupa

18.12.2007

A Testvériség Kupán a Bartók Béla Líceum II. helyezést ért el. Középiskolás diákjaink mind a négy sportágban nagyon jól szerepeltek: - asztalitenisz: lányok (Patik Izabella, Soós Tímea, Paşcalău-Fülöp Rebeka) II. hely, fiúk (Pál Zoltán, Korsós Győző) II. hely. Felkészítő tanárok: Gallovits Gyula és László Balázs - atlétika: Pál Zoltán II. hely. Felkészítő tanár: Todorov Iván - kosárlabda fiúk: II. hely. Felkészítő tanár: Paul Éva - labdarúgás: II. hely. Felkészítő tanárok: Gallovits Gyula és László Balázs

Részletes

III. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó

18.12.2007

December 1-2. között rendezték meg Földesen (Magyarország) a III. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozót, melyen a Bokréta tánccsoport tagjai is részt vettek.

Részletes

Barátságos kosárlabdamérkőzés

18.12.2007

Középiskolás kosárlabdacsapatunk egy barátságos mérkőzésen vett részt a C.D. Loga Líceumban november végén. A lányok harmadik helyezést értek el. Felkészítette őket László Balázs testnevelő tanár.

Részletes

Bábelőadás

18.12.2007

A Bartók Béla Líceum V. és VI. osztályosai, valamint a 26-os Számú Általános Iskola hatodikos tanulói megtekintették a Gyöngyharmat János című bábelőadást a Csiky Gergely Színházban. Szervező tanárok: Fodor Enikő és Balázs István

Részletes

Tálentum program

20.11.2007

A Tálentum internetes távoktató tehetségfejlesztő program záró szemináriuma szerdán, november 28-án lesz megtartva. Vendégeink a Zenta környéki és a Temes megyei iskolák küldöttségei.

Részletes

Kampányzáró rendezvény

20.11.2007

November 22-én a Harmónia Társasági Tánccsoport, a Kisbokréta és a Bokréta Néptánccsoport táncosai, a citerás lányok és a Chiroptera rockcsapat tagjai részt vesznek az RMDSZ kampányzáró rendezvényén.

Részletes

Gyermekjogok Nemzetközi Napja

20.11.2007

November 20-án, a Gyermekjogok Nemzetközi Napján a Bokréta citerás lányai a Iulius Mallban szerepeltek.

Részletes

Havasi Gyopár Tehetségkutató Verseny

20.11.2007

A Havasi Gyopár Tehetségkutató Verseny országos szakaszát idén is Bukarestben rendezték meg. Páter Remus I. helyezést ért el sport kategóriában és egy három évre szóló ösztöndíjat nyert. Felkészítő tanár: Todorov Iván

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

20.11.2007

November 17-én és 18-án intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Előadás a Himalája expedícióról

14.11.2007

November 12-én, az Erdélyi Kárpát Egyesület Bánsági Osztályának vendégeként iskolánkba látogatott Erőss Zsolt hegymászó, aki vetítéssel egybekötött előadást tartott a Himalája expedícióról.

Részletes

VIII. Eurorégiós Újszentesi Népdalvetélkedő

14.11.2007

A VIII. Eurorégiós Újszentesi Népdalvetélkedőn Tóth Dorottya (VII. B) első helyezést, Varga Vanda (VII.B) pedig második helyezést ért el. Felkészítő tanár: Juhász Katalin. A gálaműsorban a Bokréta citerás lányai is felléptek.

Részletes

Testvériség Kupa

14.11.2007

Idén is hagyományosan megrendezték a Testvériség Kupát, melyen a Temes megyei kisebbségi középiskolák diákjai vettek részt. A tanulók négy sportágban versenyeztek: atlétika, asztalitenisz, kosárlabda és labdarúgás. A focibajnokságon iskolánk csapata II. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Gallovits Gyula és László Balázs. A többi sportágban még tart a verseny.

Részletes

Mesék Szárnyán

14.11.2007

A Mesék Szárnyán mesevetélkedő megyei szakaszának első fordulóját november 7-én rendezték meg iskolánkban. Kilenc csapat vett részt, mind a Bartók Béla Elméleti Líceumból. A csapatok a következő helyezéseket érték el: I. hely: Varázstoll (IV. A osztály: Fancsali-Boldizsár Szilvia, Forray Attila, Szabó Anita, Szűcs Róbert), II. hely: Csikócsőr (IV. A osztály: Bicsók Andrea, Halász-Szabó Arnold, Horváth Andrea, Sellei Sándor), III. hely: Csikók (IV. B osztály: Boncidai Mónika, Gálos Leonárd, Kiss Dávid, Magda Krisztina), IV. hely: Oroszlánok (II. osztály: Bokor Zalán, Metz Norbert, Szász Tamás, Szűcs Zoltán), V. hely: Kistörpék (III. osztály: Enghis Júlia, Farkas Noémi, Harkay Tímea, Joó Márta, Kiss Ernő), VI. hely: Magnusok (III. osztály: Bakó Róbert, Cighear Roland, Gergelyfi Levente, Pintér Csaba), VII. hely: Villámlányok (III. osztály: Babau Teodóra, Demjén Ramóna, Oláh Evelin, Vicze Júlia). Nem jutott tovább a következő fordulóba: a Micimackó (II. osztály: Busse Rudolf, Erdős Zoltán, Mogyorósi Szeréna, Orosz Kelemen, Tóth István) és a Napsugár (II. osztály: Bodnár-Végh Krisztina, Kéri Hajnal, Lengyel Dániel, Serb Tímea, Szilágyi Beatrix). Felkészítő tanítók: Bakos Ágnes-Mónika (II.o), Adorjányi Borbála (III.o), Tasi Ottilia (IV. A) és Szabó Ferenc (IV. B). Zsűritagok: Berta Melinda (I.A) és Stan Orsolya (I.B).

Részletes

Győztesek

14.11.2007

A Győztesek Alapítvány, a Temes Megyei Tanfelügyelőség, a Polgármesteri Hivatal és a Megyei Tanács által szervezett Győztesek nevű versenyen Kubán Elemér és Tóth Miklós képviselte iskolánkat. A vetélkedőre olyan tizenegyedikes diákok jelentkezhettek a Temes megyei középiskolákból, akik földrajzból, matematikából, angol nyelvből, biológiából vagy vallási ismeretekből kiváló eredményeket értek el. Az első fordulót október 19-én rendezték meg a Baptista Líceumban. Kubán Elemér első helyezést ért el csapatával. A második fordulót október 22-28. között tartották meg Szurdukon. Az egyhetes vetélkedő végén Kubán Elemér csapata szintén első lett. Felkészítő tanár: Balázs István

Részletes

Sziporka

02.11.2007

Megjelent a Sziporka legújabb száma!

Részletes

Testvériskolai kapcsolat

30.10.2007

Hét másodikos és harmadikos diák Vésztőn töltötte október utolsó hétvégéjét a Kis Bálint Református Iskolában. Bakos Ágnes-Mónika tanítónő kísérte el őket. A tanulók meglátogatták a Mágori Történelmi Emlékparkot, együtt cserkészkedtek a vésztői diákokkal, részt vettek néhány tanórán és versenyen, valamint kézműves tevékenységeken, a református templomban verses-zenés összeállítást mutattak be.

Részletes

Zentai tapasztalatcsere

30.10.2007

Kilenc felnőtt és tizenöt diák vett részt október 27-28-án a Valódi testvériskolai kapcsolatok : Tehetséggondozás reál szakterületeken e-learning módszerrel projekt keretén belül megrendezett zentai tapasztalatcserén a Bartók Béla Líceumból, Ótelekről, Igazfalváról, Végvárról, Lugosról és a temesvári Dositei Obradovici Elméleti Líceumból.

Részletes

Labdarúgó bajnokság

30.10.2007

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium, valamint a Temes Megyei Tanfelügyelőség által szervezett labdarúgó bajnokság helyi szakaszán iskolánk gimnazista focicsapata I. helyezést ért el és továbbjutott a megyei szakaszra. Felkészítő tanár: Todorov Iván

Részletes

Havasi Gyopár tehetségkutató verseny

30.10.2007

A Havasi Gyopár tehetségkutató verseny megyei szakaszán Páter Remus első helyezést ért el sport kategóriában. Felkészítő tanár: Todorov Iván

Részletes

Őseink nyomában a nyugati végeken

30.10.2007

Október 27-én a Bartók Béla Líceum, a 26-os Számú Általános Iskola és a lugosi 5-ös Számú Általános Iskola gimnazista diákjai közös földrajzi-történelmi kiránduláson vettek részt. Az „Őseink nyomában a nyugati végeken” mottójú egynapos kirándulás alkalmával a résztvevők felkeresték a solymosi és a világosi várat, a Bohus-kastélyt, a Mária-radnai templomot, az aradi várat, a vesztőhelyet és a Szabadság-szobrot. Szervező tanárok: Fodor Enikő történelemtanár, Fazakas Enikő református hitoktató és Balázs István földrajztanár.

Részletes

Vetítés a Cho-Oyu csúcsról

30.10.2007

Október 25-én az Erdélyi Kárpát Egyesület Bánsági Osztályának és a Bartók Béla Líceum földrajz katedrájának közös szervezésében Török Zsolt aradi hegymászó vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott a Cho-Oyu csúcs megmászásáról.

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

24.10.2007

Október 20-án és 21-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Bábelőadás

22.10.2007

Az elemi osztályos tanulók október 16-án megtekintették a Gyöngyharmat János című bábdarabot a Csiky Gergely Színház Stúdiótermében.

Részletes

Mesevetélkedő

22.10.2007

A Mesevetélkedő I. megyei fordulóját november 7-én fogjuk megtartani. A versenyen II-IV. osztályos tanulók vesznek majd részt.

Részletes

Zsombolyai fellépés

22.10.2007

Október 26-án a Bokréta Néptánc- és Citeracsoport tagjai Zsombolyán fognak fellépni.

Részletes

Nádudvari fellépés

22.10.2007

Október 5-7. között a Bokréta, a Kisbokréta és a citeracsoport Nádudvaron vendégszerepelt.

Részletes

30 évre szóló bérleti szerződés

02.10.2007

A Városi Tanács október 1-én jóváhagyta a 30 évre szóló bérleti szerződést, amit a Bartók Béla Elméleti Líceum a Római-Katolikus Püspökséggel kötött az iskola épületére.

Részletes

IX. Gyökerek Műveltségi Vetélkedő

02.10.2007

Október 1-én rendezte meg az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet a IX. Gyökerek Műveltségi Vetélkedőt, melyen öt diákunk vett részt: Soós Tímea (IX. KG), Bálint Rita, Järger Zsolt, Nemes Kinga és Zubán Tamás (X. MI.). A verseny témája a Hunyadiak kora volt. Fodor Enikő történelem szakos tanárnő készítette fel és kísérte el őket.

Részletes

Euroreg tanulmányi kirándulás

02.10.2007

Az Euroreg honismereti vetélkedő döntős diákjai és a projekt tagjai tanulmányi kiránduláson vettek részt szeptember 28-30. között. A tanárok és tanulók azokat a településeket látogatták meg, amelyek a versenyben szerepeltek: Szeged, Hódmezővásárhely, Arad, Nagyszentmiklós és Csanád.

Részletes

Határok Nélkül Fesztivál - Győr, 2007

02.10.2007

Szeptember 28-án és 29-én rendezték meg Győrben a Határok Nélkül Fesztivált, az Árpád fejedelem által vezetett Honfoglalás 1111. évfordulóján, melyen a Bokréta Néptánc- és Citeracsoport, valamint a Chiroptera rockegyüttes is vendégszerepelt.

Részletes

Kárpát-medencei Földrajzverseny

02.10.2007

A Kárpát-medencei Földrajzverseny döntőjét Csíkszeredában rendezték meg augusztus elején, melyen szlovákiai, szlovéniai, magyarországi és romániai diákok vettek részt. Iskolánkat három tanuló képviselte: Illés Péter (XI. osztály), Oláh Endre Gábor (VI. A osztály) és Sebők Alex (VI. B osztály). Balázs István földrajz szakos tanár készítette fel és kísérte el őket.

Részletes

Görögországi kirándulás

02.10.2007

Berta Melinda tanítónő és Balázs István földrajztanár tizenkét líceumi diákot kísért el egy görögországi kirándulásra, melyet június végén rendeztek meg.

Részletes

Szilágysági Ifjúsági Néptánctalálkozó

26.09.2007

A Bokréta Néptánc- és Citeracsoport tagjai szeptember 22-én Varsolcon léptek fel, a Szilágysági Ifjúsági Néptánctalálkozón, szeptember 23-án pedig Szentesen.

Részletes

Labdarúgó- és alkotótábor

26.09.2007

Szeptember 11 – 16. között tizenöt diák labdarúgó- és alkotótáborban töltötte a vakáció utolsó napjait. Szervező tanárok: Todorov Iván, Nemes András és Simon Tibor

Részletes

Matematikatábor

26.09.2007

Szeptember 2 – 9. között Păcurar Mária tanárnő érettségi előkészítő matematikatábort szervezett a jövendő tizenkettedikesek számára, melyen tizenkét tanuló vett részt.

Részletes

Társasági tánctábor

25.09.2007

Augusztus 18 – 27. között a zoldi társasági tánctáborban húsz résztvevő volt. Metz Rita és Ilonczai Zsolt oktatta őket.

Részletes

Anyanyelvi vándortábor

25.09.2007

A Szórvány Alapítvány anyanyelvi vándortáborát augusztus derekán rendezték meg. Bakos Etelka tanárnő négy jó tanulmányi eredményeket elért nehéz anyagi helyzetű diákot kísért el Végvárra, Nagykövéresre és Buziásfürdőre.

Részletes

Néptánc- és citeratábor

25.09.2007

Augusztus 5 – 13. között harminc bokrétás gyermek vett részt a zoldi néptánc- és citeratáborban. Szervező tanítók: Tasi Ottilia és Szabó Ferenc. Oktatók: Csüllög Edina és Jeremiás Lajos

Részletes

Cseresznyéspusztai tábor

25.09.2007

Július 23 – 31. között hat diák Cseresznyéspusztán, a Határon túli magyar középiskolások táborában újságírási és történelmi csoportos foglalkozásokon vett részt. Csoporttársaikkal együtt a Visszhang című tábori lapot szerkesztették. Bartyik Zita tanárnő kísérte el őket.

Részletes

Vésztői tábor

25.09.2007

Július 7 – 15. között ötvenhat bokrétás diák vett részt a vésztői nemzetközi népművészeti táborban. A tanulók a kosárfonás, bőrtárgykészítés, fafaragás, szövés, agyagozás, hímzés és hangszerkészítés mellett új táncrendeket is tanultak. Kísérő tanítók: Stan Orsolya, Tasi Ottilia és Szabó Ferenc

Részletes

Balatonszepezdi tábor

25.09.2007

Július 7 – 14. között tizenegy kiemelkedő teljesítményű líceumi diák Balatonszepezden nyaralt. Jakabházi Mária tanárnő kísérte el őket.

Részletes

Juventus tábor

25.09.2007

Július 8 – 13. között a Juventus diáklap szerkesztői újságírási felkészítő tábort tartottak Zoldon, melyen tizenhárom tanuló vett részt. Szervező tanár: Kun-Szabó Andrea

Részletes

Anyanyelvi tábor

25.09.2007

Június 29 – július 7. között negyvennyolc gyermek vett részt a zoldi anyanyelvi táborban. Szervező tanítók, tanárok: Berta Melinda, Fodor Enikő, Szabó Csilla és Balázs István

Részletes

Tálentum tábor

25.09.2007

Június 25 – július 1. között a Tálentum internetes távoktató tehetségfejlesztő program negyven nyertes diákja (15 szerbiai és 25 Temes megyei tanuló ) az Őzike Szabadidő Központban nyaralt Déva mellett. Szervező tanárok: Benedek István, Bartyik Zita, Erdei Ildikó, Ilonczai Zsolt, Mauzer Erika, Paul Éva, Szilveszter Ibolya, Valkai Előd és Virginás-Tar Judith. A tanárok munkáját négy lelkes líceumi diák segítette: Virginás-Tar Emese, Suppini Noémi, Marossy Zsolt és Dudás Zsolt.

Részletes

Évnyitó ünnepség

11.09.2007

Szeptember 17-én reggel 9 órakor kezdődik a 2007-2008-as tanévnyitó ünnepség. Gyülekezés 8,30-tól az iskola udvarán. Szeretettel várjuk a diákokat és szüleiket.

Részletes

Évzáró előadások

16.06.2007

A III. B és IV. B osztály június 7-én, az I. és II. osztályosok június 11-én, a IV. A osztály június 12-én, a III. A osztály pedig június 13-án tartotta meg évzáró ünnepélyét.

Részletes

Évzáró ünnepség

09.06.2007

Az évzáró ünnepségre június 15-én délelőtt 10 órától kerül sor.

Részletes

Fellépés

09.06.2007

Június 10-én a Bokréta Újváron, a Kisbokréta Billéden lép fel.

Részletes

Bokréta Hagyományőrző Csoport

05.06.2007

A Bokréta Hagyományőrző Csoport táncosai képviselték iskolánkat az Olaszország nemzeti ünnepe alkalmából szervezett ünnepségen, melyet a Filharmónia Koncerttermében tartottak meg. Főszervezők: az Olasz Kultúrközpont és a Temes Megyei Tanfelügyelőség

Részletes

Ballagás

05.06.2007

A ballagási ünnepség június 8-án, pénteken 10 órakor kezdődik.

Részletes

Június 1 Kupa

05.06.2007

Múlt pénteken rendezték meg a Június 1 Kupa labdarúgó bajnokságot a vadászerdei Camping International pályáján. Iskolánk gimnazista focicsapata első helyezést ért el és elnyerte a kupát is, megvédvén a tavalyi címét.

Részletes

Gyermeknapi jutalomkirándulás

31.05.2007

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából május 25-28. között negyvenkét Temes megyei diák vett részt a már hagyományossá vált gyermeknapi jutalomkiránduláson.

Részletes

Fair Play Kupa

31.05.2007

A Kézdivásárhelyen megrendezett Fair Play Kupa országos döntőjében középiskolás labdarúgócsapatunk III. helyezést ért el. Csapattagok: Pörge Mihály, Teodorovici Róbert, Komatina Nazim, Madaras Zoltán, Murvay Endre, Kovács Róbert, Hangya László és Lajos Cristian. Felkészítő tanárok: Gallovits Gyula és László Balázs

Részletes

Földeáki fellépés

31.05.2007

A Bokréta Hagyományőrző Csoport táncosai és citerásai május 26-án és 27-én Magyarországon, Földeákon léptek fel.

Részletes

EUROREG vetélkedő

31.05.2007

Május 26-án tartották meg az EUROREG honismereti vetélkedő döntő szakaszát.

Részletes

Kenguru Matematikaverseny

31.05.2007

Oláh István Tamás (IV.B), Fodor Zsófia (IV. A), Csestanovits Judith (IV. B), Kardos Orsolya (VI. B), Nemes András (VI. B), Virginás-Tar Ágnes (VI. B) és Oláh Endre Gábor (VI. A) továbbjutott a Kenguru Matematikaverseny országos selejtezőjébe. Felkészítő tanítók, tanárok: Berta Melinda, Stan Orsolya, Păcurar Mária és Szilveszter Ibolya

Részletes

Nyugdíjasok találkozója

17.05.2007

Május 19-én 10 órától rendezik meg iskolánkban a Nyugdíjasok találkozóját, amelyre szeretettel várnak minden olyan pedagógus kollégát, aki a Bartók Béla Líceumból ment nyugdíjba. A Morzsa-Bokréta néptánccsoport és a citerás lányok rövid műsorral fogják köszönteni a résztvevőket. Főszervező: Joó Ildikó tanárnő

Részletes

A Bokréta Citerás Lányai

17.05.2007

Május 17-én 11 órától a Bokréta Citerás Lányai a Merlin Bábszínházban léptek fel.

Részletes

Munkácsy vetélkedő

17.05.2007

A Munkácsy Mihály élete és munkássága című vetélkedő 42 résztvevő diákja május 18-19. között egy jutalomkiránduláson vesz részt a következő útvonalon: Temesvár – Segesvár – Fehéregyháza – Nagyszeben – Csíksomlyó - Csíkszereda. Csíkszeredában megtekintik majd a Csíky Székely Múzeumban kiállított Munkácsy festményeket. A verseny helyi szakaszát az Olt csapat nyerte meg, melynek tagjai a következő diákok voltak: Molnár Tímea, Mondovics Zsolt, Péter Cecília, Suppini Noémi és Virginás-Tar Emese. A tanulókat Balázs István földrajztanár, Halápi Margit laboráns, Berta Melinda tanítónő és Simon Tibor felkészítő rajztanár, helyi szervező kíséri el.

Részletes

Bonifert Domokos Matematikaverseny

17.05.2007

A Szegeden megrendezett Bonifert Domokos Matematikaverseny nemzetközi szakaszán Oláh Endre Gábor, VI. A osztályos tanuló V. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Szilveszter Ibolya. Kísérő tanár: Păcurar Maria, a verseny helyi szervezője.

Részletes

Tanítók pedagógiai köre

17.05.2007

Május 11-én, a Temes megyei tanítók szakmai tanácskozásán Erdei Ildikó pszichológus a különleges képességekkel rendelkező gyerekek és a speciális nevelési igényű tanulók integrálásáról tartott előadást, Berta Melinda tanítónő pedig egy bemutató órát tartott történelemből, a vajdahunyadi lovagvárról.

Részletes

Euroreg honismereti vetélkedő

17.05.2007

Az EUROREG című honismereti pályázat szakcsoportja: Pataki Adél, Fodor Enikő, Kiss Ferenc, Balázs István és Vicze Károly a múlt héten a szegedi Csonka János Szakközépiskola tanáraival beszélte meg a verseny döntőjének részleteit.

Részletes

Történelmi vetélkedő

17.05.2007

Suppini Noémi, Molnár Tímea és Kubán Elemér képviselte iskolánkat a Varadinum ünnepségek keretén belül megrendezett Luxemburgi Zsigmond, európai uralkodó című történelmi vetélkedőn. A verseny Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceumban zajlott. Felkészítő tanár: Fodor Enikő. A csoportot Simon Tibor tanár kísérte el.

Részletes

Európa Napja

02.05.2007

A Bokréta néptánccsoport és a haladó citeracsoport május 9-én az Opera-téren fog fellépni az Európa Napja alkalmából megrendezett városi szintű ünnepi műsorban.

Részletes

Munkácsy vetélkedő

02.05.2007

Tizenegy (3-5 tagú) csapat vesz részt május 9-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a Csíki Székely Múzeum által meghirdetett Munkácsy Mihály élete és munkássága című vetélkedőn. A vetélkedő célja, minél szélesebb körben megismerni és népszerűsíteni a híres magyar festő életútját és művészi pályafutását. Helyi szervező, felkészítő tanár: Simon Tibor

Részletes

Felvételi tájékoztató karaván

02.05.2007

Az Országos Magyar Diákszervezet Felvételi tájékoztató karavánjának első állomása a Bartók Béla Elméleti Líceum volt, ahol május 2-án délelőtt bemutatták az egyetemek és a diákszervezetek kínálatát, elsősorban a végzős tanulóknak.

Részletes

Országos mesemondó verseny

02.05.2007

A Magyar Nyelv Napjai keretén belül megrendezett országos mesemondó versenyen, Déván, Kovács Boglárka (IV. B) II. díjat, Varga Vanda (VI. B) III. díjat, Szabó Dóra (IV. B) részvételi díjat kapott. Felkészítők: Stan Orsolya tanítónő, Kulcsár Zsuzsa magyartanár, Magyari Etelka és Tar Mónika színművészek

Részletes

Országos Angol-Német Kenguru Verseny

02.05.2007

A Bukarestben megrendezett Angol-Német Kenguru Verseny országos szakaszán Nemes Kinga Gabriella (IX. MI) III. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Joó Ildikó és Pataki Adél

Részletes

Angol-Német Kenguru Verseny

02.05.2007

Az Angol-Német Kenguru Verseny megyei fordulóján legjobban teljesítő diákok: Réthy Dóra (XII. MI), Nemes Kinga (IX. MI), Nemes András (VI. B), Tomic Emanuel (VII. A), Oláh Gábor (VI. A), Molnár Tímea (XI. MI) , Varga Vanda (VI. B), Tölgyi Fábián (X. MI) és Csató Róbert (X. MI) szerdán, május 2-án vették át könyvjutalmaikat. Felkészítő tanárok: Joó Ildikó, Pataki Adél, Pora Mariana, Tasi Margaréta és Tácsi Erika

Részletes

Nádudvari vendégek

02.05.2007

Április 27-én délelőtt a nádudvari Népi Kismesterségek, Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájának igazgatói, tanárai és diákjai kosárfonást, bőrtárgykészítést, fafaragást, szövést, agyagozást, kötélkészítést mutattak be tanulóinknak. A legnagyobb népszerűségnek az iskola udvarán felállított jurta örvendett, amely saját készítésű tárgyakkal volt kidíszítve.

Részletes

Bonifert Domokos Matematikaverseny

02.05.2007

A Bonifert Domokos Matematikaverseny nemzetközi szakaszát április 27-28. között rendezték meg Szegeden. A következő tanulók képviselték iskolánkat: Bányai Brigitte, Bányai Blanka, Oláh István Tamás (IV.o.), Oláh Endre Gábor (VI.o.) és Ördög István (VIII.o.). Felkészítő tanítók, tanárok: Berta Melinda, Stan Orsolya és Szilveszter Ibolya. A diákokat Păcurar Maria matematikatanár, a verseny helyi szakaszának szervezője kísérte el.

Részletes

Néptáncgála

02.05.2007

A Bokréta Hagyományőrző Csoport táncosai és citerás lányai pénteken, április 27-én 19 órától a Bánsági Magyar Napok keretén belül megrendezett néptánc gálaműsorban léptek fel, a Csiky Gergely Színház nagytermében. Április 28-án 18 órától ugyanezzel a műsorral léptek közönség elé Igazfalván, a művelődési házban.

Részletes

A Tálentum program Zentán

02.05.2007

Április 24-én Virginás-Tar Judith igazgatónő, a Tálentum internetes távoktató tehetségfejlesztő program felelőse, Ilonczai Zsolt informatikatanár, IT asszisztens, Bartyik Zita fizikatanár, pályázati asszisztens és Szabó Ferenc igazgatóhelyettes Szerbiába utazott, és a zentai általános iskolai hálózat igazgatónőjével és igazgatóhelyetteseivel találkozott. Az Emlékiskola épületében megbeszélést tartottak az ottani tanárkollégákkal, majd bemutatták a projektet és a web-lapot a gyerekeknek is.

Részletes

Angol -Német Kenguru Verseny

02.05.2007

Nemes Kinga IX. osztályos tanuló továbbjutott a Kenguru Angol-Német Verseny országos selejtezőjébe. Felkészítő tanárok: Joó Ildikó és Pataki Adél

Részletes

Német nyelv és irodalom tantárgyverseny

02.05.2007

A német nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán Végh Beatrix (X.o.) 83 pontot, Marity Dávid (XI.o.) 81 pontot szerzett. Felkészítő tanárok: Tácsi Erika és Pataki Adél

Részletes

Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny

02.05.2007

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszát Nagyváradon rendezték meg április 10-14. között. Iskolánkat a következő diákok képviselték: Huszár-Somogyi Gabriella (VII.o.), Pál Botond (VIII.o.), Tasi Izabella (X.o.), Andrási Emőke (X.o.), Molnár Tímea (XI.o.), Ördög Dorottya (XI.o.) és Lehőcz Zsuzsa (XII.o.). Molnár Tímea dicséretet kapott, a VI. helyen végzett. A versenyzők a dolgozatírás mellett alternatív programokon, kiránduláson vettek részt. Felkészítő magyartanárok: Bányai Aranka, Bálint Noémi és Kun-Szabó Andrea

Részletes

Bentlakó diákok szegedi szavalóversenye

02.05.2007

A szegedi Csonka János Kollégium meghívására Ady-napok keretén belül megrendezett szavalóversenyen vesznek részt április 16-20. között a következő bentlakó diákok: Búza Ildikó (X.MI), Burján Zsófia (X. MI), Búvár Ildikó (X. TT), Győri Hajnalka ((IX. TT), Gurmai Melinda (X.KG), Jennei Natasa (XI. TT) és Péter Éva (IX. TT). Buciu Mária nevelőnő kíséri el őket.

Részletes

TUDOK, 2007

02.05.2007

Kuhn Thomas XI. MI. osztályos diák egyike volt azon három tanulónak, aki Erdélyt képviselte a TUDOK veszprémi döntőjén március 30 - április 1. között. Felkészítő tanárok: dr. Salló Ervin és Floca Sarolta

Részletes

Nyári, intenzív színházi tábor az erdélyi Nagybaconban.

28.03.2007

Nyári táborozási lehetőség Nagybaconban azoknak, akik érdeklődnek az iskolai színjátszás iránt.

Részletes

Forradalmak a múltban és a jelenben

27.03.2007

Március 30-április 1. között a Diákönkormányzat Forradalmak a múltban és a jelenben című regionális rendezvényt szervez. A dévai, aradi és temesvári fiatalok a megyéjükre vonatkozó forradalmakkal kapcsolatos eseményeket mutatják be, Vicze Károly történelemtanár előadást tart az 1848-1849-es szabadságharcról, ezt követi majd egy beszélgetés a diákönkormányzatok jövőbeli együttműködéséről.

Részletes

Történelem és társadalomtudomány tanárok Nemzetközi Konferenciája

27.03.2007

Iskolánk három tanára: Fodor Enikő, Halász Éva és Halász Ferenc március 30-31. között részt vesz Szegeden a történelem és társadalomtudomány tanárok XIV. Nemzetközi Konferenciáján, melyet a Szegedi Biztonságpolitikai Központ szervez.

Részletes

Kenguru Matematikaverseny

27.03.2007

A Kenguru Matematikaverseny helyi szakaszára pénteken, március 30-án 8,30-tól kerül sor. 118 III-XII. osztályos diák nevezett be a Bartók Líceumból és a 26-os Számú Általános Iskolából. Főszervező: Păcurar Mária matematikatanár

Részletes

Halandzsa-Napok

27.03.2007

Március 27-29. között Halandzsa-Napok című irodalmi jellegű programsorozatot szerveztek a líceumi diákok számára.

Részletes

Előadás a Déli-Kárpátokról

27.03.2007

Március 29-én, csütörtökön 17,30-tól képes vetített előadásra kerül sor az Erdélyi Kárpát Egyesület Bánsági Osztályának és a Bartók Béla Líceum földrajz katedrájának közös szervezésében. Milka Zsolt aradi földrajztanár és hegymászó a Fogarasi-havasokról és a Retyezát-hegységről mesél az érdeklődőknek.

Részletes

Bonifert Domokos Matematikaverseny

27.03.2007

A Bonifert Domokos Matematikaverseny nemzetközi szakaszára négy diák jutott tovább: Oláh István Tamás (IV.B), Oláh Endre Gábor (VI. A), Kiss Árpád (VII. B) és Ördög István (VIII. A). Felkészítő tanítók, tanárok: Stan Orsolya, Păcurar Mária és Szilveszter Ibolya

Részletes

Találkozó a vidéki nyolcadikosokkal

27.03.2007

Iskolánk vezetősége Óteleken, Nagyszentmiklóson, Lugoson és Igazfalván találkozott a nyolcadikos tanulókkal és szüleikkel. Az iskola tevékenységeinek és a felvételivel kapcsolatos tudnivalók ismertetése mellett Virginás-Tar Judit igazgatónő és projektmenedzser a Tálentum program célkitűzéseiről, időtartamáról, várható eredményeiről beszélt a résztvevőknek, Ilonczai Zsolt IT felelős pedig számítógépes felkészítőt tartott az érdeklődőknek.

Részletes

Aranka György Országos Nyelvművelő Verseny

27.03.2007

Kós Tímea (XI.MI), Lehőcz Zsuzsa (XII. MI) és Orbán Eszter (XII.MI) részt vett az Aranka György Országos Nyelvművelő Versenyen Kolozsváron, melyet három kategóriában rendeztek meg: Édes anyanyelvünk, Szép magyar beszéd és Versben bujdosó. Kós Tímea továbbjutott a sátoraljaújhelyi nemzetközi szakaszra, Lehőcz Zsuzsa pedig I. helyet nyert a Versben bujdosó kategóriában. Felkészítő tanár: Kun-Szabó Andrea

Részletes

Intenzív táncpróba

27.03.2007

Március 24-25-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

Márciuska Kupa

27.03.2007

Március 23-án rendezték meg Buziásfürdőn a gimnazisták V. Márciuska Kupáját, melyen több Temes megyei iskola labdarúgócsapata vett részt. A Bartók Béla Líceum focicsapata megnyerte az I. helyet és a kupát, Borbély Csaba (VII. B) lett a bajnokság legjobb kapusa. Felkészítő tanár: Todorov Iván

Részletes

Előadás az Európai Unióról

27.03.2007

A Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából Halász Éva tanárnő bemutatóval egybekötött előadást tartott iskolánk tanulóinak az Európai Unió történetéről, szimbólumairól és fontosabb intézményeiről.

Részletes

Német nyelv és irodalom tantárgyverseny

27.03.2007

A német nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán a következő líceumi diákok vettek részt: Nemes Kinga, Järger Zsolt, Jarcov Daliana, Végh Beatrix, Tamás Noémi, Marity Dávid és Réthy Dóra. Az országos döntőre továbbjutott Marity Dávid 9,30–as átlaggal és Végh Beatrix 9,10-es átlaggal. Felkészítő tanárok: Tácsi Erika és Pataki Adél

Részletes

Országos Mesevetélkedő

15.03.2007

Két négytagú csapat képviseli iskolánkat és megyénket a VIII. Mesevetélkedő országos szakaszán Nagyváradon, március 16-17. között: a Teszleksüveg (Bányai Brigitte, Bányai Blanka, Fodor Zsófia, Osmanovic Samra, IV. A) és az Oroszlánok (Almássy Csongor, Oláh Júlia, Metz Róbert, Szabó Anita, III.A). Felkészítő tanítók: Berta Melinda és Tasi Ottilia

Részletes

Ünnepség

15.03.2007

Március 15-én a Petőfi-parkban megrendezett ünnepségen Marossy Zsolt, a Diákönkormányzat elnöke ünnepi megemlékező beszédet mondott, a Bokréta Citerás Lányai Kossuth-dalokat adtak elő, Virginás-Tar Judith igazgató és Szabó Ferenc igazgatóhelyettes koszorút helyezett el az emlékműnél.

Részletes

Toldi vetélkedő

15.03.2007

Március 15-én 15 órától a VI. és VII. osztályos diákok részt vettek a Toldi vetélkedőn, melyet Fodor Enikő történelemtanár képes bemutatója előzött meg. Felkészítő tanárok: Bányai Aranka és Kulcsár Zsuzsa magyartanár

Részletes

Március 15.

15.03.2007

Március 15-én 11 órától Fodor Enikő történelemtanár vetített előadást tartott az elemi osztályos diákoknak az 1848-1849-es forradalomról. A Bokréta Citerás Lányai Kossuth-dalokat citeráztak.

Részletes

Magyar Nemzetközi Matematikaverseny

15.03.2007

Nemes Kinga (IX. MI) Szegeden képviselte iskolánkat és megyénket, március 14-16. között, a Magyar Nemzetközi Matematikaversenyen. Felkészítő tanárok: Păcurar Mária és Nemes András

Részletes

Román tantárgyverseny

15.03.2007

A nemzeti kisebbségek számára megrendezett román nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán Makkai Csilla (VII. B) harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanár: Sorescu Ioana

Részletes

EUROREG - Honismereti vetélkedő

15.03.2007

36 négytagú csapat nevezett be az EUROREG - HONISMERETI EURORÉGIÓS VETÉLKEDŐ első on-line fordulójára, amely március 12-én 15 órakor kezdődött és március 14-én 15 órakor fejeződött be. Résztvevő iskolák: a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum és a Gerhardinum Római Katolikus Líceum, az aradi Csiky Gergely Iskolacsoport, a szegedi Csonka János Szakközépiskola és a Tömörkény István Gimnázium, valamint a hódmezővásárhelyi Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola. A verseny honlapja: www.euroreg.bartok.ro

Részletes

Eredményhirdetés

12.03.2007

• A Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetésére pénteken 14,50-től került sor. A megyei szakasz főszervezője: Păcurar Maria matematikatanár

Részletes

Konferencia

12.03.2007

• Fodor Enikő és Vicze Károly történelemtanár, Erdei Ildikó pszichológus és Kiss Ferenc tanfelügyelő március 9-10. között előadást tartott Szegeden a Történelmi párbeszéd - délvidéki hagyományok program keretén belül megrendezett A nándorfehérvári diadal és Dél-Magyarország nevű konferencián.

Részletes

Találkozó a jövendő elsősökkel

12.03.2007

• Március 7-én 17 órától az iskola vezetősége, tanítóközössége és a Zabhegyező csapat Játék- és Alkotóházat szervezett a jövendő kisiskolások számára.

Részletes

Fellépés

12.03.2007

• Március 7-én a Bokréta Citerás Lányai Szakálházán léptek fel.

Részletes

Kós Károly irodalmi vetélkedő

12.03.2007

• Március 6-8. között Bárdi Nóra (X.KG), Végh Beatrix (X KG) , Debreceni Cintia (XI. MI) és Păştean Nathalia (XI.KG) részt vett a Kós Károly irodalmi vetélkedőn a budapesti Kós Károly Kollégiumban. Felkészítő és kísérő tanár: Bálint Noémi magyartanár

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

12.03.2007

• Március 3-án és 4-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni táncoktató vezetésével.

Részletes

Mesemondó verseny

12.03.2007

• A mesemondó verseny megyei szakaszán elemi osztályos tanulóink a következő díjakat szerezték meg: I. díj: Kovács Boglárka és Szabó Dóra (IV. B osztály, Stan Orsolya tanítónő) II. díj: Szoboszlai Diana (IV. B osztály, Stan Orsolya tanítónő) III. díj: Bodnár-Végh Krisztina (I. osztály, Bakos Ágnes-Mónika tanítónő) Forray Attila (III. A osztály, Tasi Ottilia tanítónő) Stan Krisztina (IV. A osztály, Berta Melinda tanítónő) Dicséret: Metz Norbert (I. osztály, Bakos Ágnes-Mónika tanítónő) Pop Cristina Larissa (IV. A osztály, Berta Melinda tanítónő) Az első helyezést elért diáklányok továbbjutottak az országos döntőbe.

Részletes

Informatika tantárgyverseny

12.03.2007

• Az informatika tantárgyverseny helyi szakaszán Tóth Miklós (X. osztály) III. díjat, Ördög Dorottya (XI. osztály) II. díjat , Illés Péter (XI. osztály) és Szabó Zoltán (XII. osztály) dicséretet kapott. Továbbjutottak a megyei szakaszra a következő diákok: IX. osztály: Nemes Kinga, X. osztály: Tóth Miklós, Kubán Elemér, XI. osztály: Ördög Dorottya, Illés Péter, Kvaszta András, Barina Gabriel, Jenes Szabolcs, XII. osztály: Szabó Zoltán, Bakos László. Felkészítő tanárok: Virginás-Tar Judith, Mauzer Erika és Ilonczai Zsolt.

Részletes

Technika tantárgyverseny

12.03.2007

• A technika tantárgyverseny megyei szakaszán Ördög István VIII. A osztályos tanuló harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanár: Bakos Etelka

Részletes

Mesemondó verseny

27.02.2007

Az elemi osztályosok mesemondó versenyének megyei szakaszát március 2-án 15 órától rendezzük meg az iskola dísztermében.

Részletes

Román nyelv és irodalom tantárgyverseny

27.02.2007

A nemzeti kisebbségek számára megrendezett román nyelv és irodalom tantárgyverseny helyi szakaszát vasárnap, február 25-én tartották meg. A megyei szakaszra továbbjutott Farkas Márta és Makkai Csilla (VII. osztály). Felkészítő tanár: Sorescu Ioana

Részletes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

27.02.2007

169 tanuló vett részt a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán pénteken, február 23-án. Az eredményhirdetésre a jövő héten kerül sor.

Részletes

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

27.02.2007

A február 24-én megrendezett Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszának eredményei: VI. osztály: I. díj Virginás-Tar Ágnes, II. díj Tóth Dorottya, III. díj Tasi Annabella, dicséret: Kardos Orsolya, Varga Vanda, Oláh Gábor. Felkészítő tanár: Kulcsár Zsuzsa VII. osztály: I. díj Huszár-Somogyi Gabriella, II. díj Makkai Csilla, III. díj Kolozsi Eszter, dicséret: Luncz Tamás, Erdődi Noémi, Farkas Márta, Ciser Tünde, Bakos Róbert, Kiss Árpád, Tamás Lóránd, Zubán Tibor, Vass Hunor. Felkészítő tanár: Bányai Aranka VIII. osztály: I. díj Pál Botond, II. díj Tasi Emese, III. díj Szilágyi Emilia, dicséret: Király Hella, Ciora Edmond, Pancotan Rajmond, Szilveszter István. Felkészítő tanár: Bányai Aranka IX. osztály: I. díj Bálint Rita. Felkészítő tanár: Bálint Noémi X. osztály: I. díj Andrási Emőke, II. díj Tasi Izabella, dicséret: Végh Beatrix, Király Eliza, Simó Zita. Felkészítő tanárok: Bálint Noémi és Kun-Szabó Andrea XI. osztály: I. díj Molnár Tímea, II. díj Ördög Dorottya, dicséret Sütő-Udvari Tekla. Felkészítő tanár: Kun-Szabó Andrea XII. osztály: I. díj Lehőcz Zsuzsa. Felkészítő tanár: Kun-Szabó Andrea

Részletes

Matematika Tantárgyverseny

27.02.2007

A matematika tantárgyverseny megyei szakaszára két tizenegyedik osztályos tanuló jutott tovább: Ördög Dorottya és Blága Róbert. Felkészítő tanár: Păcurar Maria

Részletes

Székely Mikó Matematikaverseny

27.02.2007

A Székely Mikó Matematikaverseny országos döntőjén a következő líceumi diákjaink vettek részt: Nemes Kinga (IX. osztály), Tóth Miklós (X. osztály) és Ördög Dorottya (XI. osztály). Nemes Kinga és Tóth Miklós dicséretet kapott, Nemes Kinga továbbjutott a Magyar Nemzetközi Matematikaversenyre, amelyet március 14-16. között rendeznek meg Szegeden. Felkészítő tanárok: Păcurar Maria és Nemes András

Részletes

TMMATE

27.02.2007

A C.D. Loga Líceumban megrendezett nemzetközi TMMATE versenyen a következő diákok képviselték iskolánkat: Csestanovits Judith (IV. osztály), Ardelean Beatrice (V. osztály), Kardos Orsolya (VI. osztály), Szántó Zoltán (VII. osztály), Szilveszter István (VIII. osztály), Nemes Kinga (IX. osztály), Tóth Miklós (X. osztály) és Ördög Dorottya (XI. osztály). Felkészítő tanárok: Păcurar Maria, Szilveszter Ibolya, Nemes András, Stan Orsolya

Részletes

Magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny

21.02.2007

• Szombaton, február 24-én 10 órától rendezik meg a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszát VI-XII. osztályos tanulók részére.

Részletes

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

21.02.2007

Pénteken, február 23-án 15 órától tartjuk meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszát.

Részletes

Teaching tolerance through English

21.02.2007

Ciora Edmond, VIII. B osztályos tanuló képviseli iskolánkat a Teaching tolerance through English megyei szintű programban, melynek célja a különböző nemzetiségű diákok angol nyelven való ismerkedése. A múlt hét végén szerb diákok látogattak el Temesvárra, akikkel együtt egy közös angol nyelvű színdarabot készítenek, melynek bemutatója májusban lesz Budapesten.

Részletes

Egyetemi tájékoztató

21.02.2007

Február 21-én Molnár József PR menedzser a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen induló szakokról tájékoztatta végzős diákjainkat.

Részletes

Gimnazisták mesemondó versenye

21.02.2007

Február 20-án tartottuk meg a gimnazista diákok mesemondó versenyének megyei szakaszát. Varga Vanda, VI. B osztályos tanuló továbbjutott az országos döntőbe. Felkészítő magyartanár: Kulcsár Zsuzsa.

Részletes

Mesevetélkedő

21.02.2007

A VIII. Mesevetélkedő utolsó megyei fordulóján február 20-án vettünk részt . A Bartók Béla Líceum elemi osztályos diákjaiból álló négytagú csapatok a következő helyezéseket érték el: I. hely a Teszleksüveg (IV. A, Berta Melinda tanítónő), II. hely az Oroszlánok (III. A, Tasi Ottilia tanítónő), III. hely a Tündérkert (IV. B, Stan Orsolya tanítónő), IV. hely a Griffendél (III. A) és V. hely a Mesevár (IV. B). Az első két csapat továbbjutott az országos döntőbe, melyet márciusban rendeznek meg Nagyváradon.

Részletes

Citeraoktatás

21.02.2007

Február 18-án intenzív citeraoktatás folyt Csüllög Edina vésztői citeraoktató vezetésével.

Részletes

Sárospataki versenyek

21.02.2007

A sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban megrendezett szavalóversenyen Kós Tímea (XI. MI) és Makkai Csilla (VII. B) I. díjat, a népdaléneklési versenyen Virginás Tar Emese (XI. MI) III. díjat, a fizika becslési versenyen Kós Tímea (XI. MI), Kubán Elemér és Tóth Miklós (X. MI) III. díjat nyert. A rajzversenyen Nagy Patrick (VII. B), Tamás Noémi (XI. TT) és Järger Zsolt (IX. MI) különdíjat kapott. Felkészítő tanárok: Bányai Aranka és Kun-Szabó Andrea magyartanár, Benedek István és Ilonczai Zsolt fizikatanár, Juhász Katalin zenetanárnő és Simon Tibor rajztanár.

Részletes

Előadás az Eiger csúcsról (Alpok)

13.02.2007

• Február 22-én 18 órától vetített előadásra kerül sor az Eiger csúcsról (Alpok) az Erdélyi Kárpát Egyesület Bánsági Osztályának és a Bartók Béla Elméleti Líceum földrajz katedrájának közös szervezésében. Meghívott Szabó András földrajztanár, hegymászó.

Részletes

Sárospataki versenyek

13.02.2007

• Február 15-17. között iskolánk öt tanulója: Makkai Csilla (VII.B), Kós Tímea (XI. MI), Virginás Tar Emese (XI. MI), Kubán Elemér (X. MI) és Tóth Miklós (X. MI) történelmi témájú népdalversenyen és szavalóversenyen, illetve fizika becslési versenyen vesz részt Sárospatakon, az Árpád Vezér Gimnáziumban. Kísérő tanárok: Szabó Ferenc aligazgató, Bányai Aranka magyartanárnő, Benedek István fizikatanár, Simon Tibor rajztanár. A diákokat felkészítette: Bányai Aranka és Kun-Szabó Andrea magyartanár, Benedek István és Ilonczai Zsolt fizikatanár, valamint Juhász Katalin zene szakos tanárnő.

Részletes

Bálint-napi buli

13.02.2007

• A Diákönkormányzat Bálint-napi bulit szervez február 14-én 19 órától. A belépő ára 2 lej.

Részletes

Elemi osztályosok álarcosbálja

13.02.2007

• Az első és második osztályosok február 13-án 17 órától, a harmadik és negyedik osztályosok február 15-én 17 órától tartják meg hagyományos álarcosbáljukat.

Részletes

Tálentum internetes távoktató tehetségfejlesztő program

13.02.2007

• Február 9-én, egész napos szakmai képzéssel kezdődött meg a Bartók Béla Elméleti Líceum Tálentum elnevezésű internetes távoktató tehetségfejlesztő programja reál szakterületeken (matematika, informatika és természettudományok), melyen több Temes megyei magyar tannyelvű általános iskola képviselője vett részt. Erdei Ildikó pszichológus, képzésfelelős a tehetségfejlesztés alapelemeiről tartott előadást, Virginás Tar Judith igazgatónő, pályázati felelős a projekt célkitűzéseiről, célcsoportjairól, várható eredményeiről beszélt, Ilonczai Zsolt informatikatanár, IT asszisztens az e-learning (e-tanulás) eszközeit és módozatait mutatta be a résztvevő pedagógusoknak.

Részletes

Régi(j)óvilág

30.01.2007

Január 30-án dr. Bodó Barna egyetemi tanár, a Szórvány Alapítvány elnöke és Mészáros Ildikó felelős szerkesztő bemutatta iskolánk diákjainak a Régi(j)óvilág honismereti lap első számát.

Részletes

XVI. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny

30.01.2007

Január 26-28. között rendezték meg Szatmárnémetiben a XVI. Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) szakmai támogatásával. Harmadik alkalommal a rendezvény történetében, a KÓTA szólóénekes népzenei országos szintű minősítése is megtörtént. A minősítések (különböző fokozatok, bronz, ezüst, arany, Arany Páva díj) kapcsán a zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látta el a fellépőket. Varga Vanda VI. B osztályos tanuló aranydíjat és különdíjat nyert, Pál Botond VIII. A osztáyos diák pedig ezüstdíjat. Felkészítette őket Juhász Katalin zenetanárnő és Szabó Ferenc aligazgató.

Részletes

A Napsugár gyermeklap jubileumi ünnepsége Kolozsváron

30.01.2007

Január 26-27-én Stan Orsolya tanítónő részt vett a Napsugár gyermeklap megjelenésének 50. évfordulója alkalmából megrendezett jubileumi ünnepségen Kolozsváron.

Részletes

Bartóksztár 2007

23.01.2007

Január 31-én, szerdán 18 órától Bartóksztár 2007 című ének-zene vetélkedőt szervez a Sulirádió. A versenyre buli keretén belül kerül sor.

Részletes

Disznótoros intenzív táncpróba

23.01.2007

Január 27-én, szombaton, a Bokréta Hagyományőrző Csoport disznótorral összekötött intenzív táncpróbát tart az igazfalvi Művelődési Házban.

Részletes

Angol tantárgyverseny - iskolai szakasz

23.01.2007

Január 22-én iskolai szintű angol olimpiászt szerveztünk IX-XII-es tanulóink részére. A 9-es átlagot elérő diákok február 17-én mérik össze tudásukat a városi szinten megrendezésre kerülő tantárgyversenyen, amelynek tétje a megyei döntő. A résztvevő húsz diákból a következő nyolc érte el az említett pontszámot: Nemes Kinga (IX. MI – 9,60), Budai Amanda (IX. TT – 9,40), Bálint Rita (IX. MI – 9,00), Albert Andrea (IX. MI – 9,00), Király Noémi (XI. TT – 9,40), Molnár Tímea (XI. MI – 9,30), Marity Dávid (XI. TT – 9,10) és Orbán Eszter (XII. MI – 9,00). Felkészítő tanárok:Joó Ildikó, Pora Mariana és Tasi Margaréta.

Részletes

Előadás a Himalája hegységről

17.01.2007

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Bánsági Osztálya és a Bartók Béla Líceum földrajz katedrájának közös szervezésében vetített képes előadásra kerül sor január 25-én, csütörtökön 18 órától. Török Zsolt aradi hegymászó a Himalája hegységet mutatja majd be az érdeklődőknek. Mindenkit szeretettel várnak.

Részletes

Kicsi a kupac, nagyot kér!

17.01.2007

Január 20-án, szombaton 10 órától a Diákönkormányzat játékdélelőttöt szervez V-VIII. osztályos diákok részére. Az egyéni és csoportos ügyességi versenyek az első emeleti osztálytermekben fognak lezajlani.

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

17.01.2007

Január 13-án és 14-én intenzív néptáncoktatás folyt Jeremiás Lajos debreceni táncoktató vezetésével.

Részletes

Honismereti vetélkedő

17.01.2007

A Phare CBC által támogatott DKMT Eurorégiós és Európai Uniós vetélkedő előkészítésének érdekében megtartottuk az első közös szakmai műhelymunkát a szegedi Csonka János Kollégiumban, amely keretén belül körvonalaztuk a verseny szabályzatát és az együttműködés formáját. Iskolánkat három tanár képviselte: Kiss Ferenc tanfelügyelő, Fodor Enikő történelem szakos tanárnő és Balázs István földrajz szakos tanár.

Részletes

Mesevetélkedő

16.01.2007

Január 16-án rendezték meg iskolánkban a VIII. Mesevetélkedő második megyei fordulóját. 12 csapat vett részt, ebből 7 a Bartók Béla Líceumot képviselte. 6 csapat jutott tovább az utolsó megyei fordulóba, ebből 5 bartókos: 186 ponttal a Griffendél (III. A, Tasi Ottilia tanítónő) első helyezett, 183 ponttal az Oroszlánok (III. A, Tasi Ottilia tanítónő) a második, 182 ponttal a Teszleksüveg (IV. A, Berta Melinda tanítónő) a harmadik, 179 ponttal a Tündérkert (IV. B, Stan Orsolya tanítónő) a negyedik, 174 ponttal a Mesevár (IV. B, Stan Orsolya tanítónő) a hatodik lett. Részt vettek még a következő csapatok: a Lilafejek (III. A és IV. A), valamint a Táltos (IV. B).

Részletes

Nemes Tihamér verseny

09.01.2007

2007 január 13-án, szombaton került sor a Nemes Tihamér Számítástechnikai Verseny Országos Döntőjére. A verseny Kolozsvár legnagyobb magyar tannyelvvű középiskolájában a Báthory István Elméleti Líceumban zajlott. Iskolánkat Illés Péter (XI.MI) és Tóth Miklós(X.MI) tanulók képviselték, akik az 5 órás versenyen derekasan helytállva a középmezőny elején végeztek. Kísérőtanáruk Ilonczai Zsolt volt.

Részletes

Sulitúra

27.12.2006

A Sulitúra a magyarországi Sulitúra Alapítvány által szervezett verseny. Idén az iskolánkból egyetlen egy csapat nevezett be: a Tarkák. A Păcurar Mária tanárnő által vezetett csapat tagjai a következő diákok: Bálint Rita, Karácson Attila, Nemes Kinga, Pataki Árpád, Szűcs Krisztina és Zubán Tamás.

Részletes

Karácsonyi előadás a római-katolikus templomban

20.12.2006

December 26-án 16 órakor karácsonyi előadásra kerül sor a józsefvárosi római-katolikus templomban a Bartók Béla Líceum diákjainak szereplésével. Műsorszámok: karácsonyi jelenetek (Szálláskeresés, Igazi Karácsony - Életkép) és gitárkíséretes énekek. Felkészítő tanárok: Hangya Rozália hitoktató és Juhász Katalin zenetanárnő

Részletes

Díszelőadás

20.12.2006

December 21-én 16 órától az iskola tanulói díszelőadást tartottak a tanárok részére. A líceumi diákok szavaltak, négyszólamú kórusműveket és gitárkíséretes karácsonyi dalokat adtak elő, a Bokréta citerás lányai citerakíséretes énekekkel gazdagították a műsort. Felkészítő tanárok: Kun-Szabó Andrea és Bálint Noémi magyartanárnők, Juhász Katalin zenetanárnő és Szabó Ferenc igazgatóhelyettes

Részletes

Őrangyal Karácsony

20.12.2006

December 20-án 16 órától az Őrangyal program keretén belül iskolánk nehéz anyagi helyzetű tanulói rövid jelenetekkel és énekkel köszöntötték a Karácsonyt. A Caritas Segélyszolgálat, a Máltai Segélyszolgálat és a TEMISZ jóvoltából közel 50 diák részesült ajándékcsomagban. Felkészítők és szervezők: Bakos Etelka tanárnő, Szabó Csilla fejlesztő pedagógus és az őrangyalok

Részletes

Osztályelőadások

20.12.2006

Az V. osztályosok kis karácsonyi műsorral varázsolták az osztályba az Advent hangulatát. Felkészítő tanár: Fodor Enikő osztályfőnök December 20-án 20 órától tartotta meg karácsonyi előadását a IV. A osztály. A diákok verseket mondtak és énekeket adtak elő citera- és furulyakísérettel. Felkészítette őket Berta Melinda tanítónő és Juhász Katalin zenetanárnő. Az I. osztályosok december 21-én 11 órától verses-zenés összeállítással fogják megünnepelni a Karácsonyt. Felkészítő tanító: Bakos Ágnes-Mónika tanítónő

Részletes

Gimnáziumi diákok karácsonyi előadása

20.12.2006

December 19-én 13 órától verssel és énekkel dicsérték a Karácsonyt a gimnáziumi diákok. A tanulók magyar, német és román nyelvű verseket mondtak, jeleneteket adtak elő és karácsonyi dalokat énekeltek hangszerkísérettel (gitár, furulya, citera, klarinét, zongora, hegedű). Felkészítő tanárok: Bányai Aranka magyartanárnő, Tácsi Erika német szakos tanárnő és Juhász Katalin zenetanárnő

Részletes

Adventi kórustalálkozó

20.12.2006

Adventi kórustalálkozón vett részt a Bartók Béla Líceum kamarakórusa Székelyudvarhelyen, december 17-én.

Részletes

Intenzív néptáncoktatás

20.12.2006

December 16-17-én intenzív néptáncoktatás volt Jeremiás Lajos debreceni oktató vezetésével.

Részletes

I. Barátság Kupa

20.12.2006

December 15-én rendezték meg Pécskán az I. Barátság Kupát, melyen több Temes megyei líceum vett részt. Iskolánk fiú labdarúgócsapata IV. helyezést ért el. Csapattagok: Murvay Endre, Soós László, Lajos Cristian, Bogdán Tamás, Hangya László, Szabó Zoltán, Madaras Zoltán, Pörge Mihály, Teodorovici Róbert és Kovács Róbert. Felkészítő testnevelő tanárok: Gallovits Gyula és László Balázs

Részletes

Pro Juventute díj

20.12.2006

Pro Juventute díjjal jutalmazta meg a Megyei Közgyűlés Szabó Nóra Mónikát és felkészítő tanárát, Mazilu Nicolita tanárnőt, a román tantárgyverseny országos szakaszán elért kiváló eredményeiért.

Részletes

Partnerkapcsolat

20.12.2006

Szabó Ferenc igazgatóhelyettes partnerkapcsolati együttműködés keretén belül olasz iskolaigazgatókkal együtt meglátogatta a Bartók Béla Elméleti Líceum egyik szegedi testvériskoláját, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot.

Részletes

Szivárvány népdalvetélkedő

12.12.2006

December 7-én Szabó Dóra és Kovács Boglárka részt vett a Csongrád megyei Szivárvány népdalvetélkedőn, melyet a magyarországi Szentesen rendeztek meg. Szabó Dóra IV. B osztályos tanuló I. díjat, Kovács Boglárka, aki szintén IV. B osztályos a zsűri különdíját nyerte el.

Részletes

Egészségügyi előadás

12.12.2006

December 12-én a Bukaresti Közegészségügyi Intézet szakemberei előadást tartottak a tanárok számára a szív és a keringési rendszer betegségeinek megelőzéséről.

Részletes

Vendégszereplés Makón

12.12.2006

December 10-én a Bokréta citerás lányai a Bartók Béla Kórussal közös műsorban léptek fel Makón a Marosvidék Baráti Társaság meghívására.

Részletes

Hajnik Károly és a multikulturalitás

12.12.2006

December 7-9. között a Bartók Béla Líceum három diákja és két tanára a budapesti Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskola vendége volt. Hajnik Károly a magyar gyorsírás megalapítója, országgyűlési jegyző Temesváron kezdte pályafutását mint aljegyző az 1830-as években. Ezért kereste velünk a kapcsolatot a budapesti iskola. Diákjaink: Szabó Ágota, Kiss Noémi és Péter Csilla egy rangos konferencián tartottak előadást Hajnik Károly és a multikulturalitás címmel. Felkészítő tanár: Bakos Etelka tanárnő. A csoportot Bakos Etelka tanárnő és Gallovits Gyula tanár kísérte el.

Részletes

II. Országos Középiskolás Kosárlabda Kupa

12.12.2006

December 1-3. között rendezte meg az RMDSZ és a Communitas Alapítvány a II. Országos Középiskolás Kosárlabda Kupát Csíkszeredában. 14 csapat vett részt 12 megyéből. Iskolánk fiú kosárlabdacsapata, amelyet X, XI. és XII. osztályos diákok alkotnak, részvételi díjat kapott. A csapat tagjai a következők: Rigonta Károly (csapatkapitány), Madaras Zoltán, Komatina Nazim, Hangya László, Szabó Zoltán, Bogdán Tamás és Murvay Endre. Felkészítő és kísérő tanár: László Balázs testnevelő tanár

Részletes

Mikulás Napi Kupa

08.12.2006

December 7-én délután a IX. matematika-informatika szakos osztály hat diákja: Bálint Rita, Karácson Attila, Nemes Kinga, Pataki Árpád, Szűcs Krisztina és Zubán Tamás Mikulás Napi Kupát szervezett Păcurar Mária osztályfőnök irányításával. IX-XI. osztályos diákok vettek részt az ügyességi versenyeken, négytagú csapatokat alkotva. A versenyszámok között volt: kötélhúzás, zsákban futás, talicskázás, aknás játék és intelligenciaszintet felmérő gyakorlat is.

Részletes

DÖK Mikulás

06.12.2006

December 6-án délelőtt a DÖK Mikulás kiosztotta az ajándékokat azoknak a diákoknak és tanároknak, akik a hét elején sorshúzással döntötték el, hogy kinek szeretnének e téli ünnep alkalmából kedveskedni. Délután a Diákönkormányzat bulit szervezett az V-VIII. osztályos tanulók részére. Szintén a Diákönkormányzat gondoskodott arról, hogy az iskola épülete kellőképpen fel legyen díszítve és díjazta a Mikulásnak felöltöltözött líceumi diákok legsikeresebb jelmezét.

Részletes

Mikulás napi osztályelőadás

06.12.2006

December 5-én 18 órától a IV. B osztály Mikulás napi ünnepélyt tartott a líceum dísztermében. Az egyórás műsorban a tanulók két színdarabot mutattak be, Mikulásról szóló verseket mondtak és téli énekeket adtak elő furulyán. Felkészítette őket Stan Orsolya tanítónő és Juhász Katalin zenetanárnő.

Részletes

TEMISZ Mikulás

06.12.2006

December 5-én 17 órától szervezte meg a Csiky Gergely Színházban a TEMISZ a Mikulás napi rendezvényt, ahol iskolánk diákjai közül többen is felléptek: a Kisharmónia Tánccsoport társasági és modern táncot mutatott be, Vicze Júlia (II. o) és Metz Attila Norbert (I.o) verset mondott, Szabó Anita (III. A) zongorázott, a IV. A osztály nyolc tanulója pedig téli dalokat furulyázott. Felkészítő tanárok: Metz Rita táncoktató és Juhász Katalin zene szakos tanárnő. Főszervező: Ilonczai Zsolt, a TEMISZ elnöke

Részletes

Aranytoll fogalmazásíró verseny

06.12.2006

December 1-3. között szervezték meg Nagyváradon az Aranytoll nevű fogalmazásíró verseny országos döntőjét, melyen 24 diák vett részt az ország magyarlakta megyéiből. Iskolánkat és egyben Temes megyét is két negyedikes tanuló képviselte: Fodor Zsófia (IV. A) és Szoboszlai Diana (IV.B), akiknek nyolc kijelölt szó kötelező felhasználásával kellett egy érdekes, ötletes, meseelemekkel átszőtt fogalmazást írniuk. Fodor Zsófia elnyerte a IV. helyet és a Napsugár folyóirat különdíját, Szoboszlai Diana dicséretben részesült. Felkészítő tanítók: Berta Melinda és Stan Orsolya. A diáklányokat Fodor Enikő történelem szakos tanárnő kísérte el a versenyre.

Részletes

Diákcég

06.12.2006

A XI. Közgazdaságtan osztály Diákcég gyakorlatként bulit szervezett november 29-én. A Bartók Béla Líceum és a Gerhardinum Katolikus Líceum diákjaiból, valamint a TEKMEK és az IKE szervezetek tagjaiból 150 személy gyűlt össze. Mikor a cég könyvelését lezárjuk, részletesebben fogunk beszámolni a tevékenységről.

Részletes

Továbbképzés

06.12.2006

Mazilu Nicoliţa tanárnő november 26-30. között Csíkszeredában képviselte intézményünket és a Temes megyei magyar tagozatos iskolákban tanító román nyelv és irodalom szakos tanárokat. Az egyhetes továbbképzésen modern oktatási és értékelési módszerekkel ismerkedhettek meg a résztvevő tanárok, szövegértelmező, szóbeli és írásbeli kifejezőképességet fejlesztő, illetve csoportos tevékenységek szervezésével kapcsolatos ismereteket sajátítottak el.

Részletes

Napsugár-stafétabot

28.11.2006

Múlt pénteken, november 24-én átadtuk a Napsugár-stafétabotot a 26-os Számú Általános Iskola képviselőinek.

Részletes

A gyerekkor és a XXI. század

28.11.2006

Hétfőn, november 27-én Erdei Ildikó pszichológus meghívására előadást tartott a megye pedagógusainak számára dr. Vajda Zsuzsanna pszichológus, egyetemi docens, a Szegedi Doktori Iskola Neveléslélektan programjának vezetője. Az előadás címe A gyerekkor és a XXI. század volt.

Részletes

Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája

28.11.2006

Sepsiszentgyörgyön, a Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartották meg a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáját (TUDEK). Iskolánkat három diák képviselte: Kubán Elemér és Tóth Miklós (X. MI) fizika-kémia kategóriában, Kuhn Thomas (XI. MI) biológia kategóriában. A fizika-kémia szakdolgozat Kísérletek intelligens gélekkel különdíjat, a biológia szakdolgozat Adalékok Temesvár történeti ökológiájához III. díjat nyert. Kuhn Thomas továbbjutott a veszprémi országos szakaszra. Szakirányító tanár: dr. Salló Ervin. Felkészítő tanárok: Benedek István és Floca Sarolta. A csoportot Ilonczai Zsolt tanár kísérte el.

Részletes

Bartalis János Nemzetközi Vers- és Énekmondó Verseny

28.11.2006

A Brassóban megrendezett Bartalis János Nemzetközi Vers- és Énekmondó Versenyen Lehőcz Zsuzsa (XII. MI) és Virginás Tar Emese (XI. MI) az énekmondó kategóriában megnyerte a nagydíjat. A diáklányok megzenésítették Bartalis János Az útszélen és Nagy László Elmentek tejfogaim című költeményét és gitár-, valamint citerakísérettel adták elő. Lehőcz Zsuzsa a versmondó kategóriában különdíjat nyert. Felkészítő tanárok: Kun-Szabó Andrea magyartanár és Juhász Katalin zenetanárnő

Részletes

Kriza János Országos Balladamondó Verseny

28.11.2006

A Sepsiszentgyörgyön megrendezett Kriza János Országos Balladamondó Versenyen Lehőcz Zsuzsa (XII. MI) I. díjat nyert.

Részletes

Versmondó találkozó

28.11.2006

Múlt pénteken, november 24-én szervezték meg iskolánk magyartanárai Ady Endre születésének 129. évfordulója alkalmából a megye gimnazistáinak versmondó találkozóját. A kisdiákok közönségszavazással döntötték el ki volt a legügyesebb versmondó. A választás Pál Botond, VIII. A osztályos tanulóra esett, akit Bányai Aranka tanárnő készített fel. Ezt követően a megye magyartanárai megtartották módszertani körüket, melynek témája a képességvizsga és az érettségi vizsga volt.

Részletes

Diákönkormányzat

28.11.2006

November 23-án, a Küldött Gyűlés megszavazta a Bartók Béla Emléleti Líceum Diákönkormányzatának elnökségét. Íme a megválasztott diákok névsora: Elnökség: Marossy Zsolt (XI.MI) - elnök , Király Eliza (X.TT) - belügyi alelnök, Virginás Tar Emese (XI.MI) - külügyi alelnök. Választmányi tagok: Bárdi Nóra (X.KG), Budai Amanda (IX.TT), Győrfi Ákos (IX.MI) , Komatina Nazim (XI.KG) , Kuhn Thomas (XI.MI), László Claudia (XI.TT), Nemes Kinga (IX.MI), Mondovics Zsolt (XI.MI), Suppini Noémi (XI.MI) , Sütő-Udvari Tekla (XI.MI).

Részletes

Napsugár-stafétabot

26.11.2006

Kedden, november 21-én ünnepélyes keretek között vettük át a Napsugár folyóirat stafétabotját az 1-es Számú Általános Iskola küldöttségétől. Az elemi osztályos diákok verssel, mesével, furulya- és citerazenével, valamint népi gyermekjátékok bemutatásával köszöntötték a közkedvelt gyermeklapot 50. születésnapja alkalmából. November 24-én továbbadtuk a 26-os Számú Általános Iskolának.

Részletes

A Barátság Kupa döntőjének eredményei

26.11.2006

I. hely mezei futóverseny – csapateversenyben: fiúk és lányok - gimnázium és líceum I. hely sakk: Balla Zoltán (VIII.B) II. hely mezei futóverseny – egyéni eredmények: Cseresznyés Izabella (VI. B) Tamás Noémi (XI. TT) Leleczi Béla (VII. A) II. hely kosárlabda: fiúk és lányok – gimnázium II. hely labdarúgás: fiúk – líceum III. hely mezei futóverseny – egyéni eredmények: Pancotan Beatrix (VII. A) Vinitzky Melitta (X. TT) Berki István (VIII. B) III. hely kosárlabda: fiúk és lányok - líceum

Részletes

Tanítók pedagógiai köre

26.11.2006

Múlt pénteken, november 17-én tartották meg iskolánkban a Temes megyei tanítók pedagógiai körét. Erdei Ildikó pszichológus az elemi osztályos diákok megfigyelési lapjának kitöltésével kapcsolatos szaktanácsokkal látta el a tanítókat, Stan Orsolya tanítónő pedig néhány modern oktatási és értékelési módszer alkalmazását mutatta be.

Részletes

Javaslatok a román nyelv hatékonyabb tanítására

26.11.2006

November 16-18. között Tasi Ottilia tanítónő és Mazilu Nicolita román szakos tanárnő részt vett Szovátán egy tanácskozáson, amelyet a Tanügyminisztérium Kisebbségekért Felelős Főosztálya szervezett meg a Teleki Oktatási Központban. A háromnapos rendezvénysorozat témája a Javaslatok a román nyelv hatékonyabb tanítására a magyar tannyelvű osztályokban volt. Minden megye két-három pedagógussal képviseltette magát. A jelenlevők átdolgozták és leegyszerűsítették a magyar diákoknak szóló román tantervet és egy olyan program kidolgozását javasolták, amely által a gyermekek elsősorban a mindennap használatos nyelvet tanulják meg (elvetve az archaikus és népies nyelvezetet). A munkálatok új tankönyvek kidolgozásával folytatódnak.

Részletes

A gólyabál nyertesei

14.11.2006

Miss Gólyabál: Péter Éva (IX. Társadalomtudomány osztály) Mister Gólyabál: Pál Zoltán (IX. Matematika-informatika osztály) A legjobb pár: Popescu Roxana és Vitelariu János (IX. Matematika-informatika és IX. Társadalomtudományok osztály)

Részletes

A VII. Eurorégiós Újszentesi Népdalvetélkedő díjazottjai

14.11.2006

Szombaton, november 11-én zajlott le Újszentesen az Őszi népdalvetélkedő.

Részletes

A VIII. Mesevetélkedő első megyei fordulójának eredményei

12.11.2006

November 9-én 15 és 17 óra között zajlott le a VIII. Mesevetélkedő első megyei fordulója. 17 csapat vett részt Temes megyéből. Iskolánkat két másodikos, három harmadikos, öt negyedikes és egy vegyes csapat (harmadikosok és negyedikesek) képviselte. 12 csapat jutott tovább a második megyei fordulóba.

Részletes

VII. Eurorégiós Újszentesi Népdalvetélkedő

07.11.2006

Szombaton, november 11-én 18 órától a Kisbokréta Hagyományőrző Csoport fellép a VII. Eurorégiós Újszentesi Népdalvetélkedő gálaműsorában.

Részletes

Gólyabál

07.11.2006

A tizenkettedikesek idén is hagyományosan megszervezik a kilencedikesek rituális beavatását a líceumi életbe. A gólyabál november 10-én, pénteken 18 órakor kezdődik. Egy jegy ára 2,5 lej, egy meghívóé 3,5 lej. Mindenkit szeretettel várnak.

Részletes

Mesevetélkedő - első megyei forduló

07.11.2006

Csütörtökön, november 9-én tartjuk meg a mesevetélkedő első megyei fordulóját, melyen 17 Temes megyei csapat vesz részt a temesvári 1-es és 26-os, a lugosi 5-ös Általános Iskolából, valamint a Bartók Béla Líceumból.

Részletes

Bűvészmutatványok

07.11.2006

Szerdán, november 8-án a Sandrini & Leone sepsiszentgyörgyi bűvészpáros 11, illetve 12 órától mutatja be nemzetközi szintű bűvészmutatványait.

Részletes

Barátság Kupa - elődöntő

07.11.2006

A Megyei Sportigazgatóság minden évben megszervezi a nemzetiségi líceumok részére a Barátság Kupát, külön gimnáziumi és líceumi osztályok részére, melynek célja a nemzetiségi iskolák közötti barátság és jó megértés ápolása.

Részletes

Diákönkormányzati Fórum

07.11.2006

A Diákönkormányzat Tisztújító Fórumán a tavalyi tanév választmánya beszámolt a megvalósított programokról és sor került az új választmány megszavazására. A jövő hét folyamán a választmány összehívja az idei tanév első Küldött Gyűlését, amelynek az egyik napirendi pontja az elnök illetve az alelnökök megválasztása lesz.

Részletes

Táncpróba

07.11.2006

Az elmúlt hétvégén intenzív néptáncoktatás volt Jeremiás Lajos debreceni néptáncoktató vezetésével.

Részletes

Halloween

31.10.2006

A Diákönkormányzat pénteken, november 3-án 19 órától Halloween-bulit szervez a líceum dísztermében. A belépő ára 1,5 lej.

Részletes

A Bokréta Citerás Lányai

31.10.2006

A Bokréta Citerás Lányai pénteken, november 3-án 17 órától egyenes adásban lépnek fel az Adam Müller Guttenbrunn Házban, ahol a Temesvári Rádió nemzetiségi nyelvű műsorainak ötvenedik évfordulójáról emlékeznek meg.

Részletes

Testvériskolai kapcsolat

31.10.2006

Hat harmadikos és nyolc negyedikes diák Vésztőn töltötte október utolsó hétvégéjét a Kis Bálint Református Iskolában. Juhász Katalin zenetanárnő és Stan Orsolya tanítónő kísérte el őket.

Részletes

Nyelvek Napja

31.10.2006

November 3-án fogjuk megünnepelni a Nyelvek Napját.

Részletes

Kisbokréta

26.10.2006

Október 25-én délelőtt a Kisbokréta Hagyományőrző Csoport fellépett a Máltai Szeretetszolgálat Öregotthonában.

Részletes

Diáklapok

24.10.2006

Megjelent a Sziporka és a Juventus új száma.

Részletes

Szülői bizottság 2006-2007

24.10.2006

Megalakult az iskola 26 tagú szülői bizottsága.

Részletes

PHARE-CBC program

24.10.2006

Románia-Magyarország határon átnyúló 2004-es PHARE-CBC együttműködési program

Részletes

A 2006-2007-es tanév szerkezete

11.09.2006

I. félév: 2006. szeptember 15 - 2007. február 2. II. félév: 2007. február 12 - 2007. június 15.

Részletes

Évnyitó

11.09.2006

A 2006-2007-es tanévnyitó ünnepség pénteken, szeptember 15-én reggel 9 órakor kezdődik az iskola udvarán.

Részletes

Nyári táborok

22.06.2006

Részletes

Elballagtak júniusban

22.06.2006

Részletes

A 2005-2006-os tanév végén díjazott tanulók névsora

20.06.2006

Részletes

Nyolcadikos tanulók vizsgái

20.06.2006

Részletes

Érettségi vizsgák

20.06.2006

Részletes

Évzáró díjkiosztó ünnepség

14.06.2006

A 2005-2006-os tanévet záró díjkiosztó ünnepség június 15-én 17 órakor kezdődik az iskola udvarán.

Részletes

Fair Play Kupa

10.06.2006

Részletes

Elballagtak a XII. osztályosok

10.06.2006

Részletes

Búcsúznak a nyolcadik osztályok végzősei

10.06.2006

Részletes

Június 1 futballkupa

10.06.2006

Részletes

Levelezői közgazdaságtan osztály a Bartókban

06.06.2006

Részletes

Kisiskolások hagyományos álarcosbálja

16.02.2006

Február 16-án az első és második osztályosok, február 17-én a harmadik és negyedik osztályos tanulók hagyományos álarcosbálja.

Részletes

Simek Péter látogatása

28.03.2006

Március 28-án iskolánk vendége volt Simek Péter magyar válogatott labdarúgó, aki válaszolt a diákok kérdéseire.

Részletes

Bartók Béla Emlékünnep

24.05.2006

Március 24-én, Bartók Béla születésének 125. évfordulóján az avatóünnepség keretén belül Jecza Péter szobrászművész bronzdomborművét elhelyeztük az épület első emeleti folyosójának falán. Az esti gálaműsoron díjazták a grafikai verseny győzteseit és diákjaink kórusművekkel, zenedarabokkal, hangszeres és énekszólókkal szerepeltek a Diákházban.

Részletes

Zabhegyező Játék- és Alkotóház

09.03.2006

Március 9-én a Zabhegyező csapat Játék -és Alkotóházat szervezett a jövendő kisiskolások számára, melyen részt vettek a környező óvodák előkészítő csoportosai és nagycsoportosai.

Részletes

Felvételi tájékoztató karaván

03.05.2006

Május 3-án az Országos Magyar Diákszervezet által szervezett Felvételi tájékoztató karaván első állomása Temesvár volt, ahol a Bartók Béla Líceumban mutatták be az egyetemek és a diákszervezetek kínálatát, elsősorban a végzős tanulóknak.

Részletes

Ballagás 2006

09.06.2006

A Bartók Béla Líceum végzős osztályainak ballagási ünnepsége pénteken, június 9-én 10 órától kezdődik az iskola udvarán.

Részletes

Nemzedékek Találkozója 2006

03.06.2006

MEGHÍVÓ A NEMZEDÉKEK TALÁLKOZÓJÁRA A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum 2006. június 3-án találkozóra hívja mindazokat, akik a temesvári oktatási intézmények valamelyikében magyar nyelven végezték középiskolai tanulmányaikat, illetve ennek a lehetőségnek a hiányában választott tantárgyként tanulták a magyar nyelvet és irodalmat.

Részletes

Fair PLay Kupa

03.06.2006

Június 3-4-én rendezik meg Temesváron a romániai magyar középiskolák közötti Fair Play Kupa focibajnokságot.

Részletes

Kézdivásárhelyi DataS- NMG programozó verseny

08.05.2006

A DataS-NMG versenyen iskolánk nem ért el számottevő eredményt.

Részletes

Bolyai Farkas Országos Tantárgyverseny

08.05.2006

Vásárhelyen a Magyar Tannyelvű Középiskolák Bolyai Farkas Országos Tantárgyversenyén iskolánk tizedik helyen végzett.

Részletes

Sziporkázó elemisták

28.04.2006

Megjelent a SZIPORKA első száma! A SZIPORKA a Bartók Béla Elméleti Líceum elemi osztályos diákjainak lapja.

Részletes

Lezajlottak a Bartók Béla Iskolanapok.

29.04.2006

Ismét nagy sikere volt az Iskolanapok rendezvényeinek. Minden érdeklődő remekül szórakozott. A többiek békésen pihenhettek otthon.

Részletes

Kézdivásárhelyi DataS- NMG programozó verseny

06.05.2006

Iskolánk hosszú szünet után újból részt vesz Kézdivásárhelyen a DataS-NMG versenyen, melyet a DataS cég és a Nagy Mózes Gimnázium rendez május 6-án.

Részletes

Marosvásárhelyi Bolyai Farkas Országos Tantárgyverseny

06.05.2006

Első ízben rendezik meg Marosvásárhelyen a Bolyai János Országos Tantárgyversenyt. Iskolánkat öt diák képviseli ezen a rendezvényen. Minden diák két tantárgyból versenyez.

Részletes

Diákigazgatóválasztás

11.04.2006

A héten választjuk meg a Bartók Napok diákigazgatóját.. Hétfőn, kedden kampányolás, szerdán kampánycsend, csütörtökön szavazás.

Részletes

Szimulálás, szimulálgatás

03.04.2006

Április elején a tizenkettedikesek úgy tesznek, mintha érettségiznének- vagyis szimulálnak.

Részletes

Bartók Béla Iskolanapok

27.04.2006

Ma, csütörtökön, 12 órakor nyílik ünnepélyesen a Tudományos Ülésszakkal a Bartók Béla Iskolanapok. A diákigazgatóválasztást az I-GAZak nyerték, így pénteken ők szórakoztanak majd minket mindenféle érdekfeszítő, izgalmas, érdekes dologgal. Akit érdekel az iskolanapok programja, kattintson a részletesre.

Részletes

<< Vissza