Események

Zabhegyező Játék- és Alkotóház

09.03.2006

Az iskolával való ismerkedésen jelen voltak a temesvári 10-es, 11-es, 12-es rövid és hosszú programú óvodák és a Notre-Dame Katolikus óvoda előkészítő- és nagycsoportosai. Meghívót kaptak a román és német nyelvű óvodákba járó magyar gyermekek és szüleik is.
A kicsik számára játszó- és alkotóházat szerveztek a tanítók és az iskola önkéntes őrangyalai, akik nyolc asztalra berendezett kézműves munkákkal várták őket: virágok kivágása színes papírból, játékpohár és királyi korona hajtogatása, legyezőszárnyú kismadár készítése, kifestős lapok, gipszvirág festése, csőtésztanyaklánc vagy karkötő fűzése. Azok a gyermekek, akik kimerítettek minden lehetőséget, a számítógépes teremben rajzolással szórakozhattak.
Egy másik teremben Virginás-Tar Judith igazgatónő bemutatta  a szülőknek az iskolát és kiemelte az intézmény számos sajátos tevékenységét  és hagyományos rendezvényét: intenzív idegennyelv-oktatás, néptánc, társasági tánc, citera- és furulyaoktatás, versenyeken való sikeres részvétel, testvériskolai kapcsolatok, bábszínház- és múzeumlátogatások, álarcosbálak, kirándulások, ünnepekhez kapcsolódó és év végi előadások stb.
Bakos Ágnes, a jövendő elsős tanítónő az iskolaérettségről tartott előadást.
A szülők kérdéseket tettek fel az iskola képviselőinek, és sokan közülük  már aznap  beiratták gyermekeiket az első osztályba.

<< vissza