Tevekenysegek Rendezvenyek
Vizsgak, versenyek, eredmenyek Testveriskolak
Projektek, palyazatok Galleriak

Életmozaik


TÖRTÉNELEM

<< vissza
Három tizedikes diáklány: Ördög Dorottya, Suppini Noémi és Molnár Tímea írt egy dolgozatot „Az 1956-os forradalom szülőföldemen” címmel, amit elküldtek a Teleky Oktatási Központba. Dolgozatukkal egy kirándulást nyertek Szovátára, amit a tavaszi vakációban fognak megtartani.

Március 10-én, pénteken a Bartók Béla Líceum 11 hetedik osztályos diákja és az 1-es Általános Iskola 2
hetedikes tanulója részt  vett Szegeden egy helytörténeti versenyen, amit a Szegedi Százszorszép Gyermekház szervezett. A csapatok párhuzamosan mutatták be a két várost, ezek történetét és nevezetességeit.

A nagyváradi Ady Endre Középiskola május 18-19-én rendezte meg az 1956 emlékezete című nemzetközi történelmi vetélkedőt. 15 csapat vett részt Erdélyből, Magyarországról és a Vajdaságból.
Ezen a nagyon magas színvonalú versenyen a Bartók Béla Líceumot egy háromtagú csapat képviselte: Suppini Noémi, Molnár Tímea és Marossy Zsolt, X. matematika-informatika szakos diákok.
III. helyet nyertek, csupán 0,5 pont választotta el őket a II. helyezéstől. ( II. hely 122 pont, III. hely 121,5 pont)
A csapatokat felkészítette: Fodor Enikő történelemtanárnő
Bolyai Farkas tanárgyverseny* BIOLÓGIA* Első félévi versenyerdemények* ÉNEK-ZENE* FÖLDRAJZ* IDEGEN NYELVEK: ANGOL ÉS NÉMET* MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM* Matematika* MESEMONDÓ VERSENY* MESEVETÉLKEDŐ* ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM* TÖRTÉNELEM*