Tevekenysegek Rendezvenyek
Vizsgak, versenyek, eredmenyek Testveriskolak
Projektek, palyazatok Galleriak

Életmozaik


SZIPORKA – AZ ELEMI OSZTÁLYOS DIÁKOK LAPJA

<< vissza
A  Sziporka című gyermekújság kétszer fog megjelenni egy évben: októberben és áprilisban (az utóbbi mindig az Iskolanapok alkalmából). Egyes rovatok rendszeresek lesznek, mások nem.
Az első szám címlapján  Bartók Béla élete és munkássága, valamint az iskola története található. Vicze Károly történelemtanár bemutatja a legrégebbi temesvári szobrot , a Szent Nepomuk szobrot, amely a líceum szomszédságában áll. A legismertebb magyar király, Mátyás király életéről többet megtudhatnak azok, akik a második oldalra lapoznak, majd két szép fogalmazást olvashatunk a tavaszról. A kisiskolások nagyon kedvelik a nyelvtörőket, közmondásokat, szólásokat, ezért úgy éreztük, hogy  feltétlenül tartalmaznia kell az újságnak ezeket is, de jótanácsokkal is próbáltuk ellátni a kisdiákokat a tanulást és az étkezést illetően.
A Környezetünk című rovat néhány állat és  növény leírását tartalmazza, a sok érdekes betűrejtvényt és keresztrejtvényt a tanulók által összeállított munkákból válogattuk ki. Nem feledkeztünk meg az elsősökről sem, akiknek színezős gyakorlatokat szántunk. Természetesen nem maradhattak ki a mindenki által kedvelt viccek sem. A záró oldalon beszámolunk a 2005-2006-os tanévben megrendezett iskolai, megyei, országos és nemzetközi szintű versenyek eredményeiről, melyeken nagy szeretettel vettek részt az elemi osztályos diákok.

Bokréta Hagyományőrző Csoport* Juventus diáklap* SZIPORKA – AZ ELEMI OSZTÁLYOS DIÁKOK LAPJA* Zoldi táborok*